Thursday, 31 July 2008

teringat zaman kanak2



Rindu pada kawan2 lama..kawan2 ketika disekolah..kawan2 masa di kolej..di university..kawan2 disekeliling kita yang menghiaskan kehidupan kita...

Yang terpaling memberi kesan dan memory yang banyak ialah ketika di sekolah menengah…sebab berasrama kot..kat kelas jumpe kawan2 muke sama..balik dorm muka sama lagi..pi toilet muka mereka lagi..basuh baju ada mereka juga.. time makan pon same..tataw tyme bile xde muka mereka..eheh..tu yang muka2 mereka terpahat dlm mind nih…wuwu…~ rindu2…

foto shoot kat klcc (thanks to nisak)

berdiri atas kerusi

Si punca: nisak

Perumit keadaan: aku

Mangsa: teman2 wanita di kelas 4 budi

Situasi: satu malam ketika prep malam (sememangnye malam..) aku menziarahi kelas nisak..pinjam file BI..eceyh..(bukan copy k..nk compare task ape yg die ade aku takde..) pastu sedang aku leka..pegi kat meja belakang nisak..tetiba si nisak ni membaling satu objek kat tangan aku sambil kate ‘yana, cicak!!’ aku ngan terkejut badaknya..terjerit kecil ah (erk..) tetiba nasib kami yang kurang baik..cikgu Rozinah yang ketika itu warden bertugas..lalu la plak..


Cikgu Rozi: apehal bising2 ni?? Awk igt ni pesta ke? Semua berdiri atas kerusi sekarang juga! (girls only..) ha..awk liyana..ape awk buat kat sini? pergi balik kelas awk


Aku:erk..saya amik HW cikgu (sambil berlalu pergi)


Aku pon balik kelas dengan rasa bersalah yang terbeban macam satu batu sebesar dinasour menghempap kepala.. (nisak pon satu hal..dah tau aku memang anti gile ngan cicak ni sejak ade satu peristiwa menimpaku..)


Sebab:

· mereka banyak HW lukisan kejuruteraan yang kne gune LK board..kalau bdiri atas krusi..camne nk lukis..

· mereka kena berdiri atas kerusi sampai abis prep :(

· mereka xmarah aku depan2 pon (tapi tataw la dalam ati berapi je kan..eheh)


aku balik kelas..cite kat dib..guilty..rasa macam nak berdiri gak…tp dib kata xpayah la..satgi jadi worst lak..dib head girl..sure penin die duk sebelah trouble maker seperti aku ni dalam klas..

depan skolah lepas exam est (eika,madec,shefah,aku,emi,nisak,mir,natul)

panjat pagar

si punca: pizza boy


perumit keadaan: aku dan rakan2


mangsa: nafedge (naib ketua pelajar a.k.a assistant dib) & Ili Anis


situasi: pada satu malam..hujan yang renyai2 aku dan beberapa rakan tunggu pizza kat kantin..tetiba hujan jadi lebat..(takyah cte pon tak pe_ but nk jadi cite pizza tu kate..i mean the operator la..kate lambat sebab ujan lebat..tataw la kan..nuak nk blanje 2 bijik pizza tyme tu..sempena nak klua sekolah da..


akibatnya..lambat naik dorm..pegi je depan pagar asrama..da kunci plak…hmm ak dan rakan2 panggil ah bilik KP (ketua pelajar) suro bukak..tyme tu ade nafedge ngan leley(Ili) je..depa kata xle bukak..cikgu..xbagi..but depa nk bukakkan sebab sian kot..da la ujan..ttbe cikgu kat blakang die…then kantoi…tapi kami yang kat lua ni da siap menghilangkan diri sepantas kilat…pi belakang DM(dewan makan) makan ice cream..tenangkan pkiran..pastu pk punya pk..sebab dah xtahan ngan keadaan DM dan pekerja nya..kami amik keputusan utk panjat pagar belakang tu..no choice..xkan nak tido kat DM..tyme tu dalam fikiran aku..mak ngan ayah…abisla…kalau aku kena ape2 ke..tolongla jangan libatkan mereka…(nak nangis)


kami pon panjat la pagar tu dengan bantuan mardex ngan tipah tyme tu kat dorm..tolong amik beg dan sebagainya…


keesokan harinya…sememangnye dah kantoi aku dan rakan2 yg panjat pagar tu..sebab cikgu cek tiap dorm..nak tau sape yang ilang..wuwu…esok pagi2 lagi kami kena denda..termasuk nafedge ngan leley pon kne…kena angkut sampah dari tiap dorm..kemas pastu letak dalam tong yang besar tangki air..kami sorong pi tong sampah besar untuk lori sampah…segan gile..lalu hostel putera…suma..series ni adalah satu masalah yang aku buat paling besar dalam sekolah tu rasanya…nyesal2..sebab aku rasa aku bukannye golongan pemberontak atau yang suke langgar rules (erk..) seharian…bau sampah..siyes..nasib la..sape suro melibatkan diri…


yang aku rasa bsalah adalah pada nafedge ngan leley..cikgu marah mereka sebab kami… :( maafkan aku...

futsal

fly beramai-ramai ke 7 E?

si punca : xtau sape

perumit keadaan: tak tau sape

mangsa : tiada mangsa

situasi: selepas ceramah dan majlis berbuka posa di masjid berhampiran skolah..kami xbalik sekolah..sebaliknya..melencong ke 7 E dan membeli kuaci ngan slurpee..yeah..bukan best sangat dan terdsak sangat nak suma tu..tapi tataw pesal..memang suke melencong agaknya…kesudahannya..ponteng solat terawih..makan kuaci sambil main UNO card (diubahsuai jadi mafia game) di dorm..erk…(bile mengingat kan balik..teruk bebena aku dulu)


yang fly pi mid valley..tu tanya nisak the detail..(uhuk sorry nisak)

time pegi open ouse rumah cheng.awl thn 2008. line1:raich,tanty,mie z,shaera.line2:shefah,aku,natul,madec

alarm

si punca: pemijak sensor..xdapat dikenalpasti

perumit keadaan: alarm

mangsa: materen, suaminya dan pelajar2 lain

situasi: aku dan rakan2 pulang lewat ke asrama..ade ape tah but balik kul 1 pagi camtu..hostel tutup kul 11 ke bpe tah..dah lambat kena kunci la gate…kami pon lari2 anak perlahan2 lalu rumput2 belakang hostel..nasib kami baik..pagar belakang xkunci!! Yeah…kami pon buka slow2 dan jalan slow2..tapak xbunyi..sebab lalu belakang rumah warden..


tapi…nasib xmenyebelahi kami..


ade sensor belakang umah warden..alarm bunyi…(kami xperasan)


tetiba da kat dorm bersiap2 nak tido..tetiba bunyi loceng suro semua student turun kat coart..sebab??? warden ingat ade penceroboh..die siap call polis…katanya ada tapak2 kaki belakang rumanya..suaminya Nampak kelibat orang pakai baju putih..


macam knal..org pki bj putih..tapak kaki?banyak?


kamilah tu!!


Terpaksa xplain pada warden before jadi lagi worse..sian mereka yang da turun kat court..kecoh je la..

depan:madec,natul belakang: leley,aku,eika,shefah.nisak bdiri.

jogging bersama

before 'jog' (makan kat BTR)

ahli yang terlibat: nisak and the geng

situasi: kami beramai2 pergi berjoging di tasik permaisuri depan sekolah (kononnya jogging)

but

kami pegi gerai makan nasi lemak kat BTR(bdr Tun Razak) sakan order nasi lemak ngan roti canai ah... maka jogging sambil menghirup udara segar tnggal angan2 saja…

eika n emi pandang sisi(depan gerbang skolah)

mercun

si punca: tipah and the geng

mangsa keadaan: aku dan bantal 'wangi ku'

situasi: hal ini berlaku ketika bulan posa..tyme mercun ni sgt la feymes di kalangan student..si tipah n d geng ni tyme tgh malam je..drang memulakan operasi meletupkan mercun..thunder ape tah..ngan mercun mcm2 nama aku xtau..satu mlm seperti kebiasaannya aku tido awl..tapi nk dijadikan cte, satu hari drang pi letupkan mercun dekat ngan aku yg tengah tido..sekali, mercun tu terkena skit kat bantak kesayangan ak n berlubang..huaaah!! but sikit je la..aku ingat lagi zetty (ahli geng tipah) ngan bedak sejuk kat muke die pon join main gak..ade satu mercun lebah yang suke keja org..adeih..aku seram betul bab2 mercun ni..yang lawaknya..depa ni tumpang kete pengetua nk p bazar ramadhan..skali depa pi sana beli mercun..tengah duk beli mercun tu..pengetua ade kat blakang...kantoi disitu...atas kete pengetua: pengetua bg warning..kalo saya dengar bunyi mercun malam ni..siap a kamu..wahahaha..cuak mereka disitu...walhal pengetua da bg ceramah kat surau pasal die dengar dr umah die tiap2 malam org men mercun..eceyh suma pon salah kan skolah sebelah..wahaha (ni tyme f5 yang kebetulannya aku satu dorm ngan tipah)


belajar membasuh baju

aku masih ingat aku,mie z (bukan nama sebenar XD) ngan eika..pergi basuh baju kat ground floor..di pagi yang cerah ( untuk make sure baju kering ah..xhujan) tyme ini la…aku 1st tyme belja cemana guna pelembut…dengan nama glamernya soflan..eika la yang perkenalkan..wahaha..kalo tak..entahla..sejak tu..ak gune softner sebagai pemangkin semangat untuk basuh baju( kalau x jgn harap bersemangat nk basuh) pastu mie z ade nila..

eika n mardec

aku igt lagi la..tiap sabtu je..suka bfast nasi lemak DM..tu la bfast yg paling sdp kot..xpon makan tgh hari ari rabu, sabtu ngan isnin..ad ayam..sabtu nasi ayam..hmm ade lauk besi la sebab rasa mcm besi..ikan jaket la..macam2 nama rekaan kami bagi..teringat nisak ade cakap smthng pasal kaya yang DM bg tyme bfast kat DM..haish nisak yg mulut tadek insurans itu...suke suki je la die nk ckp ape..


lepaking petang2 tyme riadah..elakkan diri dari dkejar cikgu Nik yang suro kami beriadah..port utama..tempat sH** sebab apa nama die sH** tu..hanya kami yang tau..duk situ makan keropok ikan cicah sos beli kat bibik kantin..kalau sakan…beli nasi tros berkelah sana..huehhee..dr port tu bole nmpk padang wembley..umah pengetua..umah cikgu halil..huhehe..scenery baik punya..


banyak lagi peristiwa…tak tercite yang kami pi kuliah subuh tido sesame…hmm tilawah pon tak miss k!…amik gmbar dlm surau..entah ape2..tulis surat letak bawah meja kawan2 sebab duk kelas lain2...saje tadek kija..


nyanyi dalam kelas ngan dib..tah pape..duet ah kunun…dib suke makan asam..letak bwh meje..igt lagi..kadang2 kami slalu berkongsi cte and ape2 ttg philosophy dalam kehidupan (fuhh…)


teringat selalu kacau2 haja yang duk katil bawah madec..haja yang ayu2 dan lembut itu...saba je la ngan kami yang bising nih...

time tak ade air lagi la...kami bangun awal pagi..pi mandi kat toilet kat blok akademik..ngan pakai pijama angkut baldi n toiletries turun..haish..worst, mandi kat toilet awam kat tasik permaisuri depan skool..haiya..balik skolah tgh hari cepat2 derb tempat nk tadah air kat tangki blakang bilik sakit..yang aku terharu tyme ni la..dapat nmpak ade yg amikkan baldi member2 tadahkan same2 n angkut sesama...derbkan sampai 10 org lepas kita..sian junior yg beratur kne tunggu...eheh..

masih ingat istilah 'sodorm'..solat dalam dorm..huehehe..


tu suma kisah lama…sekang suma da berubah dan hidup pun da berbeza..masing2 dengan haluan memasing..yang belajar di ovc…yang di tanah air..suma da sibuk..tak mungkinla nak buat suma kegiatan2 tu lagi…nak panjat pagar? kena denda? nyanyi kat koridor lagu "cuak ke bebeh?" tak de dah...

lagu2 sheila on 7. buat aku tersenyum..bile dgr balik..betul2 buat aku tersenyum..


kesimpulannya..sebab kawan la kite berada disini sekarang..sebab kawan2 kita ada impian ngan cita2..kawan sekeliling kita yang mencorakkan hidup kita..bila fikir balik semua tu..rasa ape ehh..haih..betapa tak matured nya kami dulu..


sekang? xde la..dah berubah la suma da besa..sume dah bejaya sampai ke menara gading (ayat tak boleh belah..bangga cikgu asmadira)



bukan aku nk buka pekung didada suma teman2 ku. tapi..imbas kembali kenangan 'kami' yang innocent..and sekarang semua da berubah..kalau dulu brutal skang da jd lemah lembut..ngan makeup nye..control2..eheh..ade yang da nk kawin(erk?) manusia bole berubah..yeah..macam aku..da ayu da skang..eheh..sorry terangkat bakul..betul kan kawan2?


segala apa yang kami lakukan…ade yang tak sengaja ada yang sengaja..tapi kebanyakannya rasa macam accidently happened..tak pon ketidakmatangan kami yang sebabkan ini suma berlaku…sekian

circle of us



93 komen disini:

~*miss yana*~ said...

p/s: jgn gelar rakan2 anda baywatch lagi k! untuk yg berkenaan je..

~*miss yana*~ said...

mie z ngan emi kaki fly pegi KL~ (mie z..ko jgn la salahkan emi hasut ko..ko yang mmg nak kan..)

jonieluvjunee said...

huhu... kalo farhana bc ni... trgelak gk kot.. huhu.. nway.. aku igt lg kite gado tu... sbb ko btau mak aku yg aku xde kt asrama.. haha.. jht giler ar aku time tu... pdhl slh aku.. aku x igt lak bile n cmne kite baik blk... huhu.... tp yg aku igt mase dinner f5 tu ko bg pinjam tdg kt aku sbb tdg aku terilang lak.. pdhl kite x baek lg pon... huhu... aku igt org pnggil ko cuak2 stim... igt mase dok kt katil nynyi buat aku tersenyum tu... rase nak letak je hasil rekod kt blog... yg aku ckp nak termuntah la pe la... haaa igt x de skali tu ko tgh kutip duit kt kelas.. skali ko jatuh krusi... time tu aku de dtg klas ko... klaka giler.... huhuhu... nway byk lg yg aku nak tulis tp x igt... kalo igt lg nnti aku add lg... huhu

~*miss yana*~ said...

weh2 pasal jatuh kerusi tu ko jgn mention ble x..segan seyh..cuak tu kan smpai skang org duk paggl aku cuak lagi..walhal ak cool je..lagu tu..haah la..nk smpan record tu..ade ke bunyi cm org basuh baju tepi sungai..lawak weh..but overall..rindu momment tu suma..

yang psl mak ko tu..ak xde choice la..mak ko call ak kat rumah..ehh tp ak xgtau ko xde kat hostel..ak kate die gne no maxis kot..skali mak ko kata..die ade no lain? aku pon cuak ah tyme tu..sorry weh..

Anonymous said...

yeah.. i remember those days. At that time, we crazily craves to get out from SMSS. N now.... i really miss the sweet time we shared together back in school :'( rindunye zaman sekolah. Klo skrang kte sume jmpe balik, mst da xmcm dlu. bsemangat main uno smbl mkn kuaci n mjerit2 bile kalah. Mngumpat baywatch, namun, mengepau sambal ikan masin beliau sehingge kering kontang.. sgt kejam! Early in da morning, lagu I LOVE ROCK n ROLL dr hp nisak (yg sgt canggeh pd mase itu) akn jd lagu rasmi kte 1dorm bsiap b4 pg klas. Kte gemar bgaduh2an ngn junior seblah dorm (aqsa n da geng). suke jerit2 srh diam bile dorang bising (mnggunakan kuase veto sebaik2nye). anyhow, tempat SH** is the best. port usya jantans (plural) sexy2 main ragbi. huahuahua. xpuas rsenye enjoy zaman skola. F4 je kte dpt enjoy. Time F5 masing2 da sebok utk SPM n mcm2 urusan lagi (terutamanya date ngn bf utk yg bkenaan. weeee~~~~) if i could turn back the time.... :(

~*miss yana*~ said...

date? aku tak aku tak..eheh..ehh yg usha tu 'certain' je weh..antaranya..cik annonymous..

haah lagu tu..btul2 tyme tu nisak ngan fon baru n yg paling canggeh..

tapi aku rasa kita mmg suke bising weh..xbole bela..

teringat madec yg perkenalkan kuaci tyme stay up..yg slalu ade alasan nk mintak balik..alasan suma xble bela..ngan subang die kne rampas ah ngan cikgu su..

jonieluvjunee said...

yana... anonymous tu sape... emi ke... huhu.. ni haa.. de sklai tu praktis utk sukantara umah deka... lari 100 m.. bile "go" je.. kite sume menjerit2.... eika la start dlu.... huhu.. 100 m kite menjerit... omaigod

~*miss yana*~ said...

cik annonymus xnk diketahui identiti..bukan emi..haaa aku igt sgt weh..eika kan kite gelar die cerek..sebab suke jerit cm cerek..huahua..eika itu..

aku rs a kan..everytyme lari je ak rs nk termuntah..haih...cuak seyh

pastu igt x taste natul org gmk n botak..lawak tul die tuh..tah pape

Anonymous said...

cik anonymous kembali lagi! nisak.. aku tau story ko psl jalal ketika f4 n emi ngn encik robert nya (atau mengikut sebutan emi:lobert). ko sgt kejam kt aku ketika itu! ko sering mperkotak-katikkan aku. ko igt x yg ko tipu aku psl lagu ape ntah. n aku yg innocent ni pecaye sume penipuan ko! cessss..... aku yg berada di bwh katil ko rase seram setiap kali mlm mjelma. dgn tidur ko yg seringkali gaya bebas itu, mmg scary (tkot katil roboh. mati penyek aku bwh nisak). time f4 mmg bes. f5 kte da separate dorm. :( cilakak btol admin skul kan... mmisahkan kte 10org dr dorm C2.5 (10 org tu termasuk baywatch!) tp cmne pn.. aku xpnh mnyesal msuk SMSS n i proud to admit yg aku pnh jd dormate korang. mmg kawan2 la yg mcorakkan life kte skrng, sbb skrang aku da pndai tipu org lain mcm nisak slalu wat kt aku dlu. hahahah! natul lg 1 hal. pandai dia cari lelaki yg sebijik cm taste dia. (sori natul!) seronok gak wat revival memory mcm ni. (wat aku gile, senyum sorang2 dpn laptop) thanks to yana!

p.s : nnt kte wat reunion nak??? time cuti skola, n kte main uno kt dorm C2.5! uwaaa... seronoknye! tp xleh bwk anak dtg reunion!!!! (suara serious)

~*miss yana*~ said...

ni cik annonymus same ke? encik lobert?hmm ak ingt2 lupa nma itu..tp mcm penah dgr..slang emi..xboleh belah..hahahah ele nisak die tipu mcm2 ah weh..org yg lurus bendul pcaya je la ckp die..(maaf cik annonymus)

lagu ape weh?hesh nisak kan suka takut2kan org..aku yg katil seblah die pon cuak gak weh...hikhik..

betul2 kite tpisah tyme f5..kne jd ketua dorm lak..adeih jaga adik2 jnior..waa..kija2 pisahkan kita suma..kalo x..sure kite wat study grup tiap mlm sesama kan? hahaha

pkataan cilakak tu...haha dr cte gempak..nenek hot bebeh yg ckp kan? ak igt lg weh suma bc cite tu..

natul tu..nasib die dpt taste yg die nak..nk wat cemana...

p/s: apsal xle bwk ank...haha..

~*miss yana*~ said...

teringat kite tulis mnde plik2 kat pingggan polisterin pastu terbang kat dak boys..dorang terbaca

jonieluvjunee said...

yana... yg pinggan tu ko tulis smthing psl aku... igt x... memalukan!!! haha... mie-z!!.. aku act lupe skit sape dok bwh katil aku tp td si eika pm aku tnye ko kan yg dok bwh katil aku... br aku trigt.... kt katil ko la kan kite dok merekod lagu... yg plg aku igt psl ko ni mkn sambil meniarap.. gile pemalas.. xpnah aku jmpe org cm ko lg till now... huhu... nway psl tdo tu dlu... skang aku dh sopan.. bkn time tdo je... evrything.. haha... eh2.. surat ko mule2 tu sape ek yg tulis (ewah2 wat2 tnye lak).. eh lagu ape aku tipu ko... x igt sgt.. tp aku mmg suke menipu org2 yg mudah tertipu ni... kt cni xde sape lak caye gn penipuan aku.. myb sbb sume dh matured n can think wisely... huhu.. huhu... smpai skang aku cite kt mmbe2 utp yg natul tu taste die org buncit n at last dpt gk... haha... n aku.. still ngn jalal.... mie-z pon still ngn alep kan... yana lak... igt dlu gosip2 ko... haha... nway... "hell is paradise".. igt x?

jonieluvjunee said...

nway mie-z... kitorg dh wat reunion kt klcc ri tu... huhu.. skang korg dh kt merata2.. susah nak kumpul... nnti aku nak gk bwk anak aku sbb konpem anak aku comel cm aku... hahahaha

~*miss yana*~ said...

hell is paradise..tu dia!! aku hingat lagik!! makan meniarap..mie z nye habit pon tringat agi..habit eika mekat je kat katil xnk2 turun2 lgsg pon igt gak..igt x die slalu suro org tapaukan fud die kat DM..weh2 sape eh yang kne main pingpong utk skolah dlu tu? (mangse keadaan)

~*miss yana*~ said...

yang pinggan aku tulis tu..xsengaje a..ak tulis mnde betul kan..pastu sape bg pinggan tu terbang? haaa...

~*miss yana*~ said...

ahha!! igt lagi kite ade wat list org2 ensem kat skool..xpon akak2 cun..xbole bela tyme kat DM..f1, eika ngan mie z duk mngadap belah sana..pastu kan kne tggu f5 kua DM dlu..igt x? lag satu tyme kat DM..eika minum air tersembur..kne sape ehh yang duk dpn die tyme tu..hmm (thinking2)

eeqa said...

hahahh...kene shefah r yg ak sembur air kt DM 2....muahahahh...2la korang, nk tglkan ak lg kt DM...ak pon nk jerit suro tgg n at d same tyme terjadilah penyemburan air tuh...hehehe..sori yer sharifah nor suhadah....woit mie-z n nisux,,xkan x saba nk dapat anak kot?!!?

~*miss yana*~ said...

gamba reunion yg photoshoot nisak arrange tu kan?o ya..sian gile shefah..ape a ko ni eika..siut tol..sape suro ko lambat eika..igt lagi sume takut ngan eika sbb die garang..hahaha..tp yg knal die ni ok je.aku se dorm ngan die sjak f2 tgk kerenah de da tau da..klu demam je nangis..

ehem nisak, sape ehh yg tulis surat pastu anta utk dr sndri dlu tu..aku tau ko pon tmasuk org2 yg buat kgiatan ni kan? haaa..kantoi...hahaha

~*miss yana*~ said...

weh2..igt x first tyme madec dtg dorm kite..kite igt die ayu habis sbb pki compact powder..tp bile knl die..rupenye satu kpale ngan kite..ngan piercenye..brutal habis..tu la..dun judge a person by her compact powder k..rindu lak madec..klab teater..haha kite satu dorm tgk teater tun fatimah..ade fasha sandha n jehan blakon..smpai aku kne pecat ngan sir raja..adeihla..sdh lak kne pecat..but ak xsdh sgt bile tringat momment kite tgk teater ssama smpai ak nangis2 sbb sdh bena cte tu..hikhik..spen tyme wit u all lg preacious..

jonieluvjunee said...

yg eika ni kan aku suke ejek pe die ckp.. tp aku dh lupe lak. pe ek... yg bile die sebut lain dr org len tu... igt x.. kain kesat,double dec.. haha.. pastu msti die wat sore cerek die tu.... time bulan pose lak kite sume ukur body.. siap lkt kt loker lg kertas tu.... body aku plg cun.. hahaha.... eika lak xnak join... (poyo la eika =P)..

jonieluvjunee said...

mangsa pingpong.. nisak, yana, madek,syamir,shefah,emi,eika.. eh natul de x.. x igt... coach kte yoda... akademi yoda... haha.... yg tulis surat tu.... aku x igt sape trlibat... mie-z ade skali aku rase... amal pon... pastu excited je nak bc bile dpt surat tu... hahaha... madec tu lak.. mase die pkai compact powder... kite sume dok pndang2 n kantoi ngn farhana... skali amek ko... jd geng kite gk n totally x ayu lnsung!!! huhu... tun fatimah tu pon best... hang out ngn warden ksygn... subes n ckgu rozi... ahakz.... oit eika... mmg x saba2... tgh mengira hari.. ewahhh~

~*miss yana*~ said...

aku teringat nk gi prep malam kite terlambat sbb makan lme sangat (ni eika k!) pastu..cikgu ilyas sound pastu die mara aku...sbb aku tersasul...jam aku cepat 8 minit.. yang die tanya..

cikgu ilyas:apsal lambat ni..tau x skang kul bpe.?
aku: kul 820 tolak 8 minit.
cg ilyas: siapa yg jawab tu? meh sini!
aku:erk saya..jam saya mmg cepat 8 minit..
cikgu ilyas: sy tanye serius awk jwb main2 ehh (smbil rotan da pukul kat file yg aku pegang)
aku:(dengan cuak..pastu da nk nangis)hmm maafkan saya cg..

korang da blah..ak sorang2 tekontang kanting...nk nangis..hua..ak da la sensitip kalo kne mara..huaaa!!!bkn slh aku jam ak cpt 8 minit!!!

eeqa said...

yana..promote r blog ko n..esp 4 dis entry.so dat rmi yg gv comment..d more comments u got, d happier idop ak y tgh borink gle n...btol la mie-z ckp..ble bace ak pon senyum n gelak sorang2 dpn laptop....but it rely feels gud...thanks 4 writin dis yana...=)

jonieluvjunee said...

yana.. aku dh promote blogs ko ni kt kwn2 kte dlu.. hope diorg bc n add gk.. heh

jonieluvjunee said...

aku juge de ltk pics2 zaman skul dlu di blog aku... sila2

Anonymous said...

npe gamba aku sikit weh... korang ni mmg kejam! suke tgglkn aku. uwaaaaaaaaaaaaaaaa~~~~
for me.. most of memories i got from skul are bad memories. byk sgt bad memories klo nk cite. dhla materen selalu jd mangse kte klo kte nk outing ari sabtu. asal dia duty ari sabtu je, sume nk mintak outing. pastu kantoi pulak ngn subes. bengang btol kt minah ni dlu. tp skrang ble pkr2 balik, da mmg tugas dia jge kte sume. (cewah... padahal dlm hati stil nyampah kt dia) hahahaha
tp kan.. sume bad memories tu da btukar jd hepi memories ble dkenang2 kn balik. mmg btol pepatah org tua2 (chubby. haha): tempat jatuh lg kn dikenang (longkang depan surau) apetah lg tempat bmain (main uno n tempat sh**)
~i miss u guys :(

~*miss yana*~ said...

cik anonimus..ade gmbar2 ko byk kat album..tyme tu gne camera kodak lg..camera digi xade sgt..ko xnk lak amik gmbar..takut glemer..aku xreti gne scanner kat umah ni..cemana nk upload..nnti ak da tau gne aku upload k!

haah!! ko jatuh longkang depan surau..eheh..aku ade kat tmpat kjadian..ade lagi x parut tu? tu la ko..ni msti sbb pg surau xikhlas ;))

ak da msg few frens kat fs..natul,madec leley, hmm sape tah lagi..eheh...

khairunnisa tarmizi said...

mie-z.. mase f5 kan kte x byk mase brsame... cewah... ko la bz sgt... aku de pics ko pon zaman gune kamera kodak tu je (bak kate yana).. tp aku igt mase kte f3 aku dok dpn ko... ko dok sblh amal... huhu

mardexliciousSs said...

ngeh~
akhirnye dpt gak aku join korng...thnx yana coz bgtau aku sal blog ni...power gle korng,aku bdak multimedia pn takderk blog..agaga~
oh korng usha aku pkai compact powder ek??nape takleh ke?siot la kamoo sme...aku dibesakn oleh 3 org kakak ok...dats why aku dah berjinak2 ngan bnde camtu time skul lagi...compact powder bkn utk org ayu je ok...haha~tp aku rase pastu korng pon dah start bekwn baik ngan compact powder...ade la certain dari korng kan..hehe~
huhu ingat lagi mie z kuarkan satu statement time aku baru gak la msk smss..
"madex,antara ko ngan tut(hurm takot la nak mention name),aku lagi ske kwn ngan ko...sbb perangai ko gile2 cam ktorng..."
haish mie z,sy terharu la awk~
pastu first day ieka msk2 dorm je tgk aku pastu cakap "la ko ke madiah"..
pastu camne dpt name mardex lagi...
hehe~
tapi kalu compare f4 ngan f5,aku lagi ske la idop f4...sbb dormates sme sebaye...smpai skang aku takleh terime nape die nak separate kan kte kan...cheh sdey2 plak...
haha aku tringt satu bnde...korng tak rindu ke kejutan loceng depan dorm kte???bunguk itu loceng...sakit jantung aku kalu terlambat kuar dari dorm...bkn sakit jantung sbb tkot kne mrh,tapi sbb bunyi loceng tu yg amat2 sgt la menggamit perasaan...haish~
hurm aku ingt lagi nisak cter die nampak antu blakang aku...kejap,nisak btol ke??or ko just tipu aku seperti ko ske tipu org len?...haha~tapi dari ape yg aku ingt muke nisak time tu,mcm btol die nampak antu...nisak panggil aku,ble aku dah pndng,tetibe die nyorok kat katil de cakap takde pape...apo kono nisak ni?haish aku pon sambung cter ngan emi...haha~sesungguhnya aku mmg cool...peace!..
ble dah f5 seb bek kte leh katekan rapat gak...wpon dah len dorm...huhu mie z, seb bek aku satu set ngan ko...kalu tak aku taktau la camne nak borak ngan ko lagi...ko kan busy time f5...haha saje nak bahan mie z...sorry mie z..
pingpong???hurm time kaseh pingpong...pingpiong dah tambahkan koleksi pakwe aku...haha~adoi camne la aku leh gatal gle ngorat coach kesygn tu...haha~aku still men pingpong kat u weh...cheh bngge...
haha korng ingat tak aku bg alasan sal parents aku time aku nak balik...haha puan roslina kne kelentong ngan lakonan hebat aku...siap hulur tisu lagi kat aku...hahahaha mintak maap cikgu..
pastu aku tak dtg skul seminggu...yana kate aku gi wat plastic surgery...pastu heboh satu skool...ape la yana ni...tak pasal2kne wat surat ckp gi wat perubatn tradisional...tipu lagi....haha~
yg tak tahan tu ckgu nazvin(btol ke name cikgu ni ha?)usha2 aku pastu last2 tnye "madiah btol ke awk gi wt plastic surgery...tu idong awk dah mancung tu?" dlam ati aku hnye memikirkan satu name.."YANA,kerana kamu sy disoal sisat"...haha ko yana amik serious btol ape aku ckp...tak mungkin la kau nak wt plastic surgery sbb mslh kulit aku yg sgt kritikal time tu..haha~
time spm,sape ingt bdk LK psycho bdk BIO yng nak amik exam??ktorng kuar rmai2 gi jogging time korng tgh tungkus lumus perah otak study...sbbnye ktorng dah amik exam dah time tu...haha jahatnye...mintak maap..
ngeh2 paling tak tahan mie z ejek aku asli..mule2 sbb aku ikat toncang dua..pastu sbb ajib...last2 aku mmg btol ske ajib...haha lawak2...skandal nak bnyk je...faruq?flute??haha~
korng pon berskandal gak...eika ngan cipmunk,mie z takyah cakap la...nisak ngan alif shamir...?haha
sukati je aku...ketua batch ngan penolong...haha hot gak nisak ni...huhu~
adoi nak cter lagi tapi cam terlampau bnyk la...tapi papepon utk pengetahuan korng,pinggan tu aku ade simpan lagi...tiap kali aku tgk pinggan tu mesti aku gelak sorng...ngan kontroversi kte satu batch buat kat pusak KoKo tu..haha ape,toilet kotor,berak pon tak senang?mcm2~
tu la die kite....
takderk sape yg same cam kte...haha~

~*miss yana*~ said...

panjang btul ulasan madec..aku tgelak gile weh..yg alasan psl balik tu aku igt..haaa plastic surgery tu..sape suro ko tpu aku..aku da la lurus cam mie z dlu...hahaha xsangke leh kecoh lak...hahahha..yang ak plg xtahan alasan ko nk blk ko kata psl family probe tu ah..cg roslina pcaya..bile jmpe ko je..mke die yg garang berubah jd keibua..haih...terharu ak tgk muka die doe..

td ak pi pesta buku kat pwtc..tringat kita pnah perform kat ctu..da la mng KL no 2..yeah..hbt...

haah..ko da la byk skandal..sbb ko plg hot antara ktorang yg lain kot..hahahhaa..yg xtahan coach pon ko dpt..adeih..xbole belah ko ni madec...

saja je aku buat blog pasal kita sbb tgh cuti..korang bce je la yea..sbb ak rindu ah moment kita suma..so xnk lupa...

haa. pinggan tu ko framekan..nnti ak nk tgk lg ah ape la yg aku tulis..yg ak igt pasal yg ak malukan nisak..hahaha

ak rasa madec a plg brutal..aku still igt satu conversation ni

aku:ko ade couple ke?
madec:xde ah br pas clash..ko penah couple?
aku:xpenah..knapa ko clash?
madec: sbb die isap ganja

yg tyme tu kita ade satu dorm duk tgh2..gile ah ko..hehe

~*miss yana*~ said...

aku nk tambah...loceng tu..btol!! aku sian ngan madec a..dekat ngan katil die..sadis kan madec..igt x..kita pnah rncang nk rosakkan loceng tu..huehehe

nisa' said...

aku:ko ade couple ke?
madec:xde ah br pas clash..ko penah couple?
aku:xpenah..knapa ko clash?
madec: sbb die isap ganja

statement diatas mmg sgt gnz... haha... amin ek name die... oopsss... huhu.... aku x igt lak psl antu tu madek... tp aku rase aku tipu kot... sj nk wat gmpak.... sbb kalo aku pnah nmpak antu msti smpai skang aku trauma... haha.... org nmpak antu kt katil aku ye la.... tanti ngn mie-z kan.... heh.. psl loceng ni aku trigt lak emi.... asal lalu loceng tu msti berlari.... pastu kalo lalu dpn stor pon msti emi brlari sbb tkt.... haha....

~*miss yana*~ said...

aku pon aware gak ngan loceng tu..bile lalu dpn loceng je riso die bunyik satgi pecah eustachian tube kat tlinga ni..sape nk tanggung beb..

ak ade gk tdgr a..nisak ckp cmtu..huh..tpu ropanya..siut je la ko ni nisak..alhamdulillah sjk kat skolah tu sibbaik xpnah a kne ape2..pi toilet tgh2 mlm sorang tu ok lagi a wpon lalok2 tbgn tdo nk g toilet..eheh..

korang igt lagi x..yg korang bengang gile ngan ak sbb ak suka kejut korang p sahur..tyme blm posa..ak dda ar ske mkn ns greng cndawan DM..pastu korang xnk bgn pastu mara aku..hehehe..sibbaik madec baik..tmnkan aku...shefah pon..aku tau eika ngan nisak a plg bengang...kalo mie z...aku rasa kejut die same cm ckp tiang katil..tapi satu je a..mie z ni kalo tdo..klu ko tsentuh die skit je..die trus terkejut n tbgn cm org terkejut badak kne letrik...haih..takut ak nk duk dkt ngan mie z ni klu die tgh tdo..satgi ngan aku2 skali tkejut badak..

~$#ef@# =)~ said...

hallu..ak dtg..haha weh lwk gle cm cipan r korg ni..ak pnt gle glk..nk pch prot ak..yana tq btao ak psl blog ni..da gk r link ak nk brk2 ngn org2 jaoh spt kamu sme..lwk seyh zmn xmatured kte..tp syes ak mmg ske tyme skul dolu..geng kte dh r rmai..pas2 kcoh plak 2..xthn tol..byk gle kte bwt..sme bnda2 bngong je..no wonder r rmai yg xbrknan sgt ngn geng kte..tp tnpe kte mn happening, tol x..p mn2 je p segerombolan..p prep sm2..
nk tggu eika r yg plg lme pdhl dok plg bwh..eika ko r yg sembur ak 2..
haiyaa ak lah mngsenye..ak r satu2 nye bdk phlwn dlm geng 2..asyk dtg mlpk dorm korg je..nsb bek korg xksh(eh,tp ye ke xksh.....)..ak rndu saat itu sme..

Anonymous said...

weee~~~ shefah da dtg! welcam2!!
nisak, abg jay pekaba? kem salam!
aku kemalangan ngeri gile weh time aku jatuh kt longkang dpn surau dlu. aku pn xtau cmne aku bole mboloskan dri dlm longkang tu. tbe2 aku sedar aku da jd pendek melampau2 dr sume org. (padahal aku mmg kurang tinggi pn) hikhik
aku xpuas ati wehhhh. pehal aku feymes sgt kt blog ko ni yana?? madec pn satu. asek nk bahan aku. mentang2 la aku ni pndiam n bsopan santun(oooppps), korang sume buli aku. kejam dowh. da la gamba aku plg sikit klo nk kire. KEJAM! madec da la model compact powder! dlu aku yg kecow2 kt sume org ko pkai compact powder =p igt lg zaman2 romantikus ko ngn ajib. ececececewah! GATAL!
byk sgtla benda2 bfaedah (chewah...) yg kte lakukan time f4.
ye! aku igt gk yg kte ukur body time puase (except eika. cuak la tu. takot kantoi ngn kte psl lapisan2 tisu adipos kt prot dia. hahahaha) tp psl body nisak plg cun tu, aku xberape setuju. haha. aku xigt la psl pinggan tu. nape yek?? aku xjoin ke? tp list2 org hensem aku igtla.. haha. asal org hensem lalu dpn klas je, mst da xleh ddk diam kn yana??? haha.. smpi kantoi ngn ajib. aku stil igt yg nisak jd penolong batch (atau kate lainnye penolong alif shamir!) huahuahua. klo dia bg nasihat kt dpn, kte kt blkg gelak2 kan dia. kecian.. even dia serius pn, kte igt dia tgh wat lawak. hahahaha. mmg shefah slalu kne buli ngn kte sume kan.. sikit2 suruh shefah. dengan alasan, orentasi sebelum masuk geng kte. sori ye shefah..
sori to yana jugak, sbb aku mmg malas nk bgn sahur (ade ke bnd yg aku rajin nk wat) haha. weh eika! bile mase aku kate aku xsabar nk dpt anak. ko yg gile skandal ngn alif shamir! oooppps... terpecah rahsie pulak! sori eika =p
dlm byk2 aktiviti, fly mmg plg nikmat. time aku fly ngn emi pg KL dlu kan, ktorang tserempak ngn ckg rozi wehhh... dia pn tgh shopping. time tu nk dkt2 raye la aku rase. aku ngn emi tros lari2 msk kedai buku. pastu wat2 bace bku. (sebenarnye nk cover muke) haha. ntah pape. pastu igt x time kne marah ngn subes dpn umah dia. heaven sggh! name sorang2 kne panggil kt mic suruh beratur dpn rumah subes. glamer seyh!!
rindu nye kt zaman2 tu. klo korang nk tau, aku bosan sgt9 (over gile) kt sini. aku xde geng lgsg. sdeh gile :'( pg klas sorang, rehat sorang, balik klas sorang, kt umah pn sorang. hambar gile life aku. jomla dtg syd kawan2!!!! teman aku ni. aku boring :( klo nk dtg, bwk uno card ngn kuaci skali. hehe

p/s : korang jgn gatal2 nk kawen dlm tempoh 4tahun ni. aku nk mkn nasik minyak korang gak! jgn lpe jmpt aku tau... for sure aku dtg! keep in touch guys (eh.. ayat baywatch dlu2)
=)

~*miss yana*~ said...

welkam to da club sipah!

weh2 ak bukannya apa..aku suke nasi goreng cndawan...lgpon ak kne sahur..kalo x..aku melepek dalam kelas..yang ukur badan tu kan..aku pon xsure aku join ke x..rajinnye aku..skang horror gile kalao nk ukur..haha eika mmg die ni paranoid smcam..takut a tu...

mie z, xbole bela ko mmg kaki fly..nsb baikla ak ni pmals fly..kalo x sure join ko..klu ak kua pon msti blk umah basuh baju(sbb ak mmg anti basuh bj senanya)

ehh jap..xsng duduk bile org ensem lalu..eheh..yeke aku? bukan ke engko...adeih mnuding jari kpada aku nmpk..hikhikhik..

ko nk suro dtg sydney lak...sponsor a weh...tggu lagi 4 thn ak grad..buleh la nk melancong lencong mmana...ko sambung a master kat sana..jgn balik slagi aku xpi sana lagi k!huehehe..wat lawatan sambil blaja..bleh a

ak xpuas ati ade gmba aku sodorm kat blog nisak..walhal aku plg jarang sodorm..kureng ah..caitt!

p/s:pasal kawin tu..maybe ak la lmbat gile kot...ko maybe da ade ank br ak mnyusul rasanya...eheh

mardexliciousSs said...

sipah....hehe cool gak name tu...
shefah honestly aku ske je ko join dak2 deka...tanpa ko hidup kami kosong...ewahnye...dgn ko ngan natul dok blakang aku time f5,wah seronok...kalu tak aku ngan emi mesti snyp je kat klas...chewah~
haha yg part cg roslina tu mmg tak tahan...time mintak maap before spm tu,ingt nak explain bnde sbnr,tp die potong lak...die tros tnye aku"awk dah ok?" ngan muke keibuan die tu tak sampai ati aku nak cter bnde sbnr...aku pn jwb.."oh ok2..."haha~lawak2..
ngeh2,aku hot ape...dah ar aku gemok...aku nyaris kuar skul tau sbb org ejek aku gemok...pastu mak aku ckp,"jgn risau mak nampak kat skola ko ade yg lagi gemok dari ko" haha sempoi~seb bek aku tak kuar...huhu~
aaa nisak cmne ko leh ingt lagi name amin tu...haha hebat2...smoga Allah tunjukkn jln benar kat amin,amin~huhu aku rs die dah ok kot skang...ntah la aku pon tak pasti...
wah aku ingt kte nye plan nak rosakkan loceng tu...tapi nape kte tak rosakkan ha??plek2....huhu~ yg emi lari tu aku mmg tak tahan la..laju gle...aku ingt sbb ape la die lari2 ni...rupe2 nye sbb taknak kne kejut ngan loceng...haha mmg lawak gle la...
oh mieZ ko rupenye yg sbrkan cter bedak kompek eh??ooooo ko....takpe ar aku redha je..ngeh3..
nisak!nape ko tipu..siot la kamu....wah aku tak leh trime...tidak!!!!!jom pulau nisak ramai2...haha~
yana,aku mmg ske sahur...sbb tu aku follow ko..hehe baik kan aku?
ha ni ade lagi satu bnde berlaku time kte f4...kte dtg prep lambat,pastu kte bising2 kat bwh sblh kolam ikan tu...pastu bising kte smpai senior sme dtg blok f4 nak tgk sape yg bising...rmai gle bertenggek kat balkoni nak tgk ape berlaku...pastu kte lari naik tngge laju2 pastu kte join dorng...wat mcm tak tau...padahal kte yg wat bising..haha camdoh je..

~*miss yana*~ said...

wakakaka..betul2 ak igt tyme tu madec..kite yg bising nk nek klas tu..pastu suma bkumpul kat koridor sbb cam ade kekecohan..but then kite nek cpt2 pastu join drang kat koridor tgk kat bwh..pastu tanye2 "ehh pesal ni? apa yg blaku" eceyh macam xde ape2 a kunun..kureng je a bile tringat...yg xtahan..kan kite slalu pi prep n skul sesama...mie z kan klas setia..pastu ade certain tyme tu kite kne ikut die..nek tgga kat kelas die sbb kne anta die pi klas..sbb die mrungut asek die je kne anta kite..ehehe..ngengade a mie z..mnje lak..

aku tringat eika suke mkn roti..pastu die a yg dak boys cuak skit ngan die..sbb garang..huehehe

ak tgk2 balik album ni...ade gamba haja tido..tringat kalo kita kaco2 haja je..msti die jerit 'jgnla..jgnla" sore cm lembut2 cam ayu2 gitu.. ade gmba nisak tido..btol a mie z kata gaya bebas..ade gmba emi lukis atas katil hmm sape duk bwh emi ea..(thinking2) ade gmba kita satu dorm tgh2 dorm borak..ade gmba tyme kat dorm bfore nk g solat jmaah suma pki telekung xcept emi n haja sbb cuti tyme tu..eheh..

nmpk dorm tu ade tulis c2.5..ttbe rase cm nk duk hostel sesama lagi..ak nmpk katil aku cam selesa je..huaaa...rindu gile weh...ehh jap..fatin satu dorm ngan kite ke dulu??apesal ade die dalam dorm nih?

~*miss yana*~ said...

madec..aku nk join ko pulau nisak...sebab die ltk gamba ak sodorm kat blog die..mengong2..mesti suma igt aku plg active sodorm..ak sodorm tyme terdesak a wehh...caitttt!!

** eeqa ** said...

weh...miz r geng2 kte..cmne nih huh??we need 2 do sumtink....haah kan, ak rse ak plg kuat sodom but xde bukti ryte??so korg xbley tudoh2 ak la...huhuhu=p,,weh mie-z, ko tau pahal pics ko x byk...2la ko org brgumbira, ko g dating...hehe...pdn muke pics x byk...hahah...weh korang...sdey ni..ak de 3 ari lg kn ganti pose....mls doe...dgn sjuk2 camni yg membuatkan ak menggemokkan diri yg mmg da overgemok..hahahh...weh sri gk r kt korang ek coz kene tgg ak sll tyme nk g prep..hee~ tigt gak pagi2 ak rs ak la plg lmbt skali bgn n g mandi kt blok gurls tuh...huhu...dah lambat sume, turun assembly pon lmbt gk..br nk turun tangge bradely tu *hopefully ak eje btol* org da stat nyanyi lg negaraku...mwahahahh...
yana,,ak rse bwh katil emy bukan ftn ke??if im not mistaken la...huhu..xpon fana baywatch ke...opppsss =P...k r 2 b continued...huhu...diriku dilande kemalasn nk wt sume2 keje---->bio prac,bio tut,chem tut,stats prac,pharmaceutics calculation...aahhhh.....nak balik weh!!!!

~*miss yana*~ said...

weh2 fana kan ke duk katil bawah..but sebelah mie z..yg aku tau die duk kat dinding...yg aku wonder..sape duk bawah emi(musykil2) ak rs fatin ah..pastu die kua skolah..hmm kire katil tu kosong ke eh? hmm misteri wehh...haja bwh madec..aku duk bawah eika..mie z bawah nisak..sape duh atas fana? hmm...haih..sape ni? aku rs kita cm 8 org je lpas fatin kua..tp btol ke fatin pnah sedorm ngan kita? waahh ak ke yg amnesia atau memang korang pon lupa..

~*miss yana*~ said...

weh eika..study ahh!!!subjek da ah nme pun gempak2..ade tutt lagik..eheh..eika..bukan tangga bracley ke..kalo aku btul, ko salah kan eika...nisak pe lagik!! ni ha eika salah eje tangga curam tu weh..hahahaha ejek die...

ko kan..mmg pmalas gantik posa dr dulu..xbrubah2 adeih..bile nk insap ni eika..hahaha

xblk ke dec ni eika?

korang yg lain bile cuti??

nisak..ko xnk wat reunion kat umah ko ke..hahaha..slumber party..yeah...

ak da nk blk indon da wehh...huaa...sadis..kembali ke dunia buku bukuan

eeqa lagi... said...

ak rse la kn yana,mule2 fatin dok bwh emi...den die kuar skola...
pas2 madex ngan baywatch masok...so baywatch dok bwk emi..madex plak bwh haja...*im guessing*

btw ak blk early dec r...so kalo nk wt slumber party ke o wat so eva tgg2 r ak ek...but make sure sume geng kte ade r doe...br btol2 slumber prty kte nnt...huhu...

~*miss yana*~ said...

ehh dlm gamba ni ade fatin n ade madec n fana gak la..haih..yg aku igt..fana slalu blk dorm die gayut ngan bf die sambil sandar kat dinding katik sebelah mie z tu..so aku rs die duk situ..

Anonymous said...

weh!!! aku lg kronik! aku xigt lgsg... btol ke fatin kuar skolah time kte f4??? serius ke ni weh??? tp aku rse aku pnh je ckp ngn fatin time f5. haha. atas katil farhana xde org la. tu kn katil awam. tempat letak barang2 yg tidak diingini (kebanyakkannye brg nisak) btol ke? hehe. so, dorm kte sbnannye 9org jela includes fatin? woo. xsangke. ha! btol tu! farhana slalu gayut kt fon. jeles aku..
kedudukan locker aku pn aku xigt kt mne. adekah seblah locker madec? xigt la. pastu eika n yana ajar aku wat gantung panty kt locker (konon2 hiasan n creative sgtla tu) cis.. ajaran sesat!
madec nk berenti skola sbb org kate dia gmok?? ko siyes ke madec? hoho. aku rse serba slh plak sbb aku mcm pnh contribute ejek ko gmok. sori ne madec! =_=* (bpeluh di dahi sbb cuak madec gusti aku) haha
weh eika! mne ade aku dating. korang yg xajak aku amek gambar. blah la korang. mntang2 aku kelas hujung (bkn kelas corot ye kawan2), korang slalu tnggalkan aku.
Nisak... cptla bace eika pny comment kt atas ni... byk bnd ko boley ejek dia. cnthnye prac (practical), tut (tutorial) wahahaha. cpt nisak!!!!
ape slumber2 party ni? pijama party la weh. haha. xpn knduri doa selamat (ntah pape). wat end of da year nnt la. yay!!! bole main mafia. tp aku nk baywatch je jd dia pn tukang cakap2 tu. bile dia jd, cm real mafia woooo...
cmne aku nk keep in touch ngn korang lg yer??? aku da xde fs. rindu gile kt fs aku. uwaaaaa~~~

~*miss yana*~ said...

yg panti tmpal kat loker tu..sbb tu adiah bday madec bg aku a..da a cumel..ade gmba katun besar kat blakang...siap glowing lg...ak tmpal a as hiasan..hahaha

nisa' said...

wei.. indu gler kt korg now nih... nak ngs lak aku bc cite korg tgh2 mlm ni (aku sensitip sgt ni wei)... huhu.. mie-z.. aku dlu pon slalu ngadi kt shefah yg aku xde geng kt cni.. xmcm zaman skul dlu... sdey giler... but now aku dh jmpe... even x sebest n sehavoc cm geng kite dlu... at least bile aku tipu mereka mcm aku tipu korg dlu2.. de gk la yg prcaye.. even obviously mende xlogik kan... haha.. brpengaruh tol aku ni... heh.. bout da reunion tu.. aku de btau eika aku nak wat dec ni sbb time tu die blk... lokasinye- umah aku dimelaka... tp nye mie-z n yana blk x... yana kan br je blk mlysia... weh mie-z n yana.. blk la mlysia akhir thn ni... leh kite kumpul rmai2... heh...

madec dlu mmg byk skandal.. kejap ajib, kejap farok, kejap man... huhu... hot giler madec ni kan.. ngn compact powder nye.... eh madec... igt x ko dlu ckp tersembur2... pastu ko cover gelak2... skali pi toilet ngs sbb malu.. oops sori... hehe.... klaka tol ko nih....eika lak mmg xnak lansung ukur body die... nak pakse tkt lak aku.. kne marah kang... haha... aku xsuke tol jd pnolong ketua batch tu.. sbb aku mmg jnis x series... kne ckp kt dpn la ape la.. tp mmg tiap kali aku ckp korg sure gelak... tp seb bek korg gelak.. so dat aku tau la ucapan aku xde la hambar.. hahaha.. yana.. igt x aku pnah teman ko sahur.. ko slalu nak berlumba ngn anas kot n geng2 die tu...huhu.. n ngan sape ntah yg aku tgh syok2 mkn sahur ttbe azan.... n minah itu pule meyakinkan aku bhwa selagi azan x abes leh mkn so aku pon mkn la smpai la azan dkt2 nak abes br stop... (sah ke puase aku tu).. haha...yana ni cuak tol ngn pics sodom die... haha... kalo ko igt kan.. pics tu tgh amek time ko btol2 smyg ke x... haha...

madec n emi snyp? omaigod.. impossible.. eh2.. emi tu myb la... die kan plg ayu dlm klas.. huhu... weh madec... mak ko tu nmpak aku kot... sbb tu die ckp cmtu kt ko.. haha....yg si amin tu lak msti la aku igt... ko kan kwn aku.. ewah2~... yg bising kt kolam ikan tu mmg ngeri.. smpai skang aku trauma... sbb aku rase time tu cm bising giler.... tp mmg klaka sbb ne atas je wat2 tnye apa yg berlaku.. huhu.. haah la.. aku br trigt yg kalo kite pi klas rmai2 msti de hari yg kite lalu setia.. sbb nak anta mie-z... huhu... tp tu time f4 ke f5 ek.. rase cm f5 kte dh x pi prep ngn mie-z lg tp nape memori aku cm aku byg kan kite lalu lab kimia tu...

yg kedudukan dlm dorm tu mmg aku x igt weh.. yg aku igt mie-z bwh katil aku, yana sblah mie-z...eh.. eika atas yana ek.. maknenye sblh aku.. eh eika... katil kte pnah sblh2 ek... huhu...pit mie-z.. brg aku ke.. aku rase brg emi plg byk kt c2... aku pon x igt... heh...eika ni dr dlu smpai skang x brubah.. (bahase xleh blah)... nnti la time jmpe nnti aku nk ungkit blk prkatan2 ko tu... prac, tut... tmbah koleksi aku... kne tulis ni... huhu... nway mie-z... kite keep in touch cni je... ye la... almost sume dh kumpul cni kan... fs pon aku dh jrg bukak~ huh... indu sungguh same korg

nisa' said...

eh2.. mase aku post komen td.. yg word verification ni tulis - henhotzl.. ala2 mcm 'hen hotz !'... baywatch kte tu pekaba la skang ye... huhu

~*miss yana*~ said...

ak xigt la sape aku lumbe tu...ak rs cam hatim...hmm xigt langsung sape..tp ak xrs anas a...sbb ak xckp ngan die pon kat skolah..entah sape tah...

weh nisak...ak rs bln 12 tu ak exam a..klu cuti pon tyme bln 1...alaaa...sure ak xle nk join..sadis...tp ak rs mie z blk..oz cuti tyme tu kan mie z? bln 12..tapi tataw a mie z ni ttbe xle cuti plak ke..die nk pi jpun ke kan..huehehe

madec, ko igt lagi x..kite pnah gi hi tea..aku ko natul n leley..dak2 dikir barat bengang ngan kite sbb igt kite p..sapot ngan duit kemenangan diorang..ade ke patut..prasan btul nk tuduh2 org..yoda a ni emo nk mara..ak pon g tnye cg..cg kate bkn duit dorang..haaa..eheh...ehh die nk US kan..ajk kite anta die kat airport jmaat ni..eheh...nk g madec?

weh2..klo wat slumber jgnla xajk ak..hmmm tyme skolah ade sms 10th ke..kite berkelah kat tmpat sH**..tyme tu sure ade org jual2 kan..leh tgk org men rugby skali..ahahaha

~*miss yana*~ said...

ak rs berguna gak a madec ni pndai makeup2 ni..igt x sape yg touch up kan n pnjam kan makeup tyme dinner.haaa si madec ni la klo korang nk tau..tapek madec! truskan usaha..br ade variasi geng kite nih...

weh2 emi kata die segan nk dtg semenanjung sbb die da lain..adeih..ade ke patut emi ni..

ehh madec..skang ko ngan sape ea? ajib amacam? huehehe

eeqa =) said...

weh yana...
ak igtla...pagi2 tyme pose 2 kte sll lumbe ngan hatim tobek r..ishh..ckp psl die n, tringat plak ak kt die..huhuhu..
weh abes2 kalo domet kte 9 org jer, mir dok dorm mne?asal ak x igt huh?dah 2, ftn kuar skul tyme ble ek??nisux, ak rse kalo kte g prep yg lalu kt setia coz nk anta mie-z 2 tyme kte f5 r...hehe~~
korang lupe ke psl skodeng2 huh??ar rse cam sll je ak wt..hahahh..but x igt in which dorm r...lg 1 weh, kte g prep ptg lmbt, pas2 roslina suro lari satu skola x silap ak...hahah..lwk gk r tyme 2 coz dak2 boyz glkkan kte kn lari ngn b.kurung...
eyh2 korang**yana n nisux** upload lagi pics doe...bley glak2 lg nnt...huhu...

~*miss yana*~ said...

ak de few gmba ni ha...gmba ko pjt paga pon ade ni eika..but aku xreti gune scanner...ade gmba kite pkai telekung dlm surau...tp nisak xde..ak rs nisak fly tyme ni..eh ke die peot..tataw a..yg psti aku igt tyme tu ko pon ade eika..(ak pon plik cmne eika buleh dtg surau tyme ni hehehe)aku rs sbb tyme ni da nk kua skolah pastu kite suma dtg sbb nk amik gmba kat surau...

skodeng? ahha...ak igt2 gak sesikit..ko la aktive eika..adeih..ko cbe tanya mie z..die ade join ko x..ak rasa cm korang 2 je..

igt x..kite slalu pki stoking kaler2 99 sen giant..aku de jual gak kat ssapa yg nk..

yg lari tu..ak ade ke lari skali ehh...ak lupa a...tp mcm lari..tp aku de gak rs cam aku pemerhati larian tu..hmm musykil2...(nmpk sgt slalu sgt ade event larian)

weh aku tringat burger teacher noret a.. lg satu..nisak..igt x kat set...ak pnah kne mara ngan tcher sbb ak nk present ttbe hasan die laju gile pegi dpn..die present dlu...pstu ko kan ske glakkan aku..siut a ko nisak..

weh tapi ak rs tyme f5 kita da jarang pi prep sama..mie z die da xlalu klas budi da..die lalu tangga setia..mie z kan die byk komitment tyme tu..ahahaha

mir..tu ah..ak pon wonder..apesal ak rs cm ak pnah nmpk mir duk katil bwh emi...hmm tataw a..aku rasa..kne tanya emi a..xpon mir..pastu pasal fatin pon kne tanya fatin sdirik..aku rs cm die pindah awl thn f4..sbb die kan ke masuk klas maju dlu? ermm musykil2..

sape igt sape nme kucing tcher alice slain mr fluffy?? yg lg sekor female tu...aku tringat mr fluffy ni pmalas gile la..kuat tdo lak tu...pastu da a tdo gaya bebas(cm nisak) pastu aku igt kite pi prep die tdo..blk prep pon die tdo..sadis tol kucing HIV tu...haih...

nisa' said...

yana.. kucing tu name ginger aku rase... heh...owh hatim ek... aku trbyg muke anas lak... n sebelah die anep... aku mimpi kot... haha... madec skang lbey advance la... ri tu mase kt klcc tu die ckp kt aku die dh pandai bermain ngn warna.. ewah2.. eyeshadow sume tu... gile ar... huhu... aku dh jmpe emi dh ri tu.. time kt sabah.. die kan ums... aku yg anta die pi reg... n pnah hang out skali... die segan sbb die ckp die dh 'sexy' skit dr dlu.. nak jmpe parents aku pon die segan... pdhl dlu mase aku dok perak... slalu kot die blk umah aku.. huhu...emi2... yg lari tu aku igt... bkn satu skolah.. ulang alik dr pgr ke pdg wembley kot... brape kali ntah... ngn bj kurung nye.. korg yg krus xpe la.. aku yg gemok ni semput nak mampos... wat malu tol... stokin tu smpai skang kot aku gune giant nye lg... huhu.. tp aku antara pengguna setia time skul dlu... mmg stokin putih aku sume de corak... huhu..time set la plg aku suke... sbb teacher noret sporting... tp kite sllau bising kan yana.. asyik kene tego.. tp yg hasan tu klaka gile.. time tu aku gelak sbb ko kalah ngn die... die lg laju dr ko... haha

~*miss yana*~ said...

haah ginger...sian ginger nih...aku tringat tcher alice..ade kcing beranak die ltk dlm kotak bwh tangga..siap ltk sign board kate jgn kaco kucing2 tu smpai ank2 die da few weeks old.. hahaha...gile caring thadap alam kucing,...ak kagum ngan die..pg2 ak tringat ak pnah ditugaskan bg makan utk kucing2 die..kui2..cumil lak tringat..tbe2 ak jd mesra kucing tyme tu...

haah a..tringat hatim tobek..wakakak

yg pasal hasan tu kan...xkan la aku over gile nk lumbe ngan die..segan la aku..da la dlm klas..pastu aku da la ayu...esh control2..haha (yer2 je) eleh sbb die kan lagi sng pi dpn dr tmpat die..direct je..aku kan kne pusing lagi..sbb ak duk tgh..elia belah kanan ko plak belah kiri ak..haaa mmg ah ak kalah..ko plak pi gelakkan ak..citt..kureng

dah kite mmg bising..nk wat cemana...elia pon join skali..ak igt lagi..adeih..

aku pon plik..ak xrasa cm kita ni kaki bising..ak rs sbb suara kita cam ade speaker dlm badan kot..ahahahha pastu kita suma kan suke nyanyi smbil jln2 a..pastu jd terkuat n bising..hahahha

~*miss yana*~ said...

igt x...prep pagi kite trun awl sbb nk mkn kat kantin..nasi grg ltk tlr ade smbal..waaaah...rindunya..last2 lmbat gak pi prep sbb lepak kantin lama..hahaha

inspection..malas gile nk lap tgkap..tp bersih gakk kan2?? hahaha..aku plik la pesal dorm kita xpnah dpt anugerah dorm terbersih..walhal..dorm kita plg cun ngan bersih..ni mesti prefect bias ni...hahaha

~$#ef@# =)~ said...

ak kmbali lg..

ak rs ak r bdk plg bek dlm geng 2..tol x..ak tao korg stuju pnye kn..hihi~

yana..tgge 2 bkn bradly ke..nth kolo xslp ak r..tgge curam yg mlmbtkn prgrakn kte 2..yg psl sodom 2..huhu ak cm plek coz npe sjadh ko gne 2 cm ak knl..ak pnye ek..smpai skang ak gne sjadah 2 tao..pergh ko!..tp kte rjn r p tadarus tyme mgrb..kn kte naqibah..tp p xawl sgt r..salu smpai xlme pas dudok sure azn pnye..pot kte sme saf dpn skali bwh kps..bersusun r sme geng2 kte kt ci2..kolo dok dpn dpt usya org..pergh dh lari sket niat,sket je tao..pas2 ko salu dtg rum ak usya2..lg2 geng bdk rugby..tp tyme ko hngt ngn 'die' r dolu..haha~

mi-z..pe ko kte..haha..orientsi utk ak ek..byk r ko..eleh natul pon sorg gak bdk perwire..myb coz kte 1 klaz dolu..weh rndu blaja mndarin r..ko kn pwer gle mndrin dolu..ak pn sm weh..xda geng yg bez kt cni..tp nsb bek xkronik..dorg x cm korg..korg r geng trhype yg tiada gntinye..hehe~

eika..bdk ni mmg salu lmbtkn kte utk kmne shj..cm saho..nk kjot die pnye r pyh..dah 2 die ni r yg sbnanye ratu sodom..mmg xdpt disgkal lg..haha~

nisux..si pnolong alifshamir ni..lawak gle..tyme die kt dpn sure kte glk kn die..nth r tgk mke die mmg nk glak je..ni r ratu break da rulez..haha~..weh,buat r sumthin..ak nk jmpe korg weh..

mardex..haha kte 4 org ak,natul,ko ngn emi kte r pncrie row kte..mn xnye tyme prep nyanyi2..eh bkn tyme prep je..byk lg..ak dh r salu kna bhn coz slh lirik..wakaka..mn xnye sme geng2 bdk koir..huhu~

da spe2 lg ke yg ak x sbot..kte2 je kn kt cni..weh kte msti keep in touch tao..ak nk p korg pnye knduri kawen..jgn lupe jmpot ak..

~*miss yana*~ said...

yeah koir..kite ah...xsia2 ckgu xbg aku kua tyme f1..ak rs boring gile a koir dlu..ak da a pnah tdo tyme practice...ngantuk gile la..asek ulang ulang ulang...haih...sibbaik pnah mng pastu perform kat pwtc..kui2...

eleh btul ke ko plg baik sipah...haha ehh ak naqibah ke? ak lupe a..tp ak pnah jd..tp ak lpe..tp ak tau mmg slalu lmbat..hahaha...(byk tol tapi)

Anonymous said...

SYAMIR baek.....

hola semua...pe kabar?

eeqa said...

2la weh yanaak rse btol dah ak kte tgg bradly...shefah pon agree ngn ak...;)aah la wei, igt gk name ak pnh disenaraikan slh satu naqibah...muahahahh...xbley blah tol r..."mntg2 r muke ak n plg senang nk nmpk g surau"..hehe=p
pahal korang sume ckp jgn lupe jemput tyme kawen,,lwk plak ak rse...kte kan mude lg...huhu..ak rse plg cpt pon ak nk kawen ard 28...hahahh...
waa shefah!!seems like ko pon da wt blog n...membuatkan ak mkn terase nk stat berblogging...hee~~rase jela but x tau ble nk stat..
dec nnt mmg kte kn wt reunion geng2 kt r..nisux hope at dat tyme, umah ko stil available utk ktorg dtg ek...huhu...
weh mir..ko lambat r...da komen ke bpe tah ade 4 dis post, br nk join..isk2...miz everyone btol la now nih..
wei yana lupe nk tny ko ari2, tyme a*** dtg indon, ko jdk jumpe die x?

~$#ef@# =)~ said...

hype..
haha..ala eika blog ak xciap lg r..ak xda ms byk nk wat r..hoho..mer slmt dtg..rndu kat ko..ala eika ktorg pk jgke ms pnjg r..mn tao ade diantre kte yg dh nk kwen..holla spe r 2..ngeh2~..yana 2 sjadh ak kn..ak musykil cmne sjdh 2 ko bley gne tok sodom..a'ah yana..ko da jmpe ngn a*** x..eika ko blek ke dec ni..besnye..nisux bwt r sumthin..kn bes kolo dpt puta ms..rndu nsk lmk dm r..rndu mkn bradap..rndu sgalenye..huhu~

~*miss yana*~ said...

weh2..gile ke nk jmpe..ade ke ptt..lgpon die dtg nk bcuti bknnye nk jmpe ak..cukup2..ak xmo igt atau ckp pasal ini...

bracley a eika...hahaha shefah bknnye tau..die agree sbb die ikut ko ckp dlu2 tu..eheheh

mir..klu ko dtg nk ckp ko baik..baik xpayah hahaha

korang sj je kan nk wat dec..ak xde..nk xm..ak sbg watak penting patut ade tyme evebt cenggini..adeih..ape da korang nii..sedey a ak cmni...

entah a shefah..ak pon rs laaaaaame lagi kot nk kawen....lg 10 thn kot..tu pon klu ade calon...klu x..lg lmbat a kot..adeih...

waaa shefah da ade blog..sila la post shefah oit..

~$#ef@# =)~ said...

ak kmbali lg..
ssgghnye hr ni ak xtao npe ak rndu gle korg sme..

weh korg hot gosip ni..smlm ak cal emi..trkjot ak..die pnye slang dh tka..sbhn beb skang..trkjot ak smlm..dolu ms kt skul slang srwk die ilng,tbe2 jd sbhn plak..lwk r ko emi..ble ko nk join da club ni..

weh korg ingt x mndi kt sg cgkak..bes kn weh..smpai jd bhn ngn bdk boyz..bz body r dorg..

weh ingt x kte mng dkir brt..f2 mmg zmn kgmilngn klaz kte..mng dkir,dh 2 bdk boyz mng tugu..pergh xthn..kte wat prfrmnce ms mlm gema mrdeka..yana si tok jogho n ajib si sore sodap as tkng karut..nsb bek bkn tkng carut..huhu~..sgalenye dlm sjrh..pas2 ms klaz mndrin bkn blaja pn..tgk cte rosalinda laz..haha~
weh dolu mer mn da 1 dorm ngn korg..die dok dorm ats..ak tao r,ak kn salu lpk dorm korg..

~$#ef@# =)~ said...

yana..syes s*** r nm 2 tgge bradley..ak dh cek dh weh..huhu~
psl kwen 2 ak juz ingt kn je..ak pon xrs kwen awl..ak rs ak r yg plng lmbt kwen,wpun ak xsaba nk kwen..nk stabil kn hdp dolu..dgn spe pon kte sme kwen msti keep in touch k..(huh! pe ckp psl kwen je ni......)ko dh r nk blek dh yana..cmne nk p utp..huhu~

~$#ef@# =)~ said...

weh kamu sme..
korg ingt x dolu mardex pnh aja kte men tntukn jdh gne rntai emas..kte briye wat pnjm rntai emas yana..men bnda 2 bley tntukn jdh ngn ank siap jntina die skali 2..lwk seyh kte dolu,bkn men briye prcy ngn jdh kte..tp 2 sme hnye r prmainan smate2..cm ak,akhrnye kcundang jge..toink~huhu~..lwk seyh ingt blek..

~*miss yana*~ said...

sape igt pengetua penah blnja satu skolah mkn durian dr kebun die kat perak..satu skolah pi mkn kat pdg wembly...wahahaha..best gak tringat tyme tu..kui2

~*miss yana*~ said...

ak xle nk upload gamba pki mask tyme jerebu a weh...ak tringat kite kne jerebu tp tataw cemana suma ini berlaku..tp ttbe je suasana da jerebu

Fatin Surayya said...

wey korg, walaupun nama aku xmention byk, tp terharu gk la korg ingt aku huahuahua
aku pn sbnanye xingt aku blik dgn sape mse aku sminggu form5 kt smss tu, hahahaha
siyes xingt dowh, arkk
aku slalu belek2 gmbr lama², tringt maen kad uno dlm blik
slalu ingt kte susun hp sume org atas ironing board, sume mse tu nokia cikai2 je, hp nisak yg glow in d dark tu yg paling up, asl nk on gprs dload lgu br je cr hp nisak , hahaha
dh la korg slalu cal operator celcom tu nk tny psl cmne nk set gprs..aah aku pn asyk mmbygkn smbl ikan masin fana, sikit² kne mrh sbb smbl tu xblh usik pkai tgn la, xgne sudu la, pengsn!
sori la babes, aku x aktif sgt blogging ni, dlu ada tp aku dh pdm, menengokkn blog korg,aku pn cm terinspire je nk mmblog blk
anonymous sape ha? aku xblh nk teka
(aku slalu cte kt kwn² aku psl kte ukur pinggng, bontot & boobs size b4 n aft buka puasa..)
k nnt aku singgah lg, muahx. ada class, tata :)

~*miss yana*~ said...

waah fatin...welkam to da club!! haaaa..maknenye...ko sempat setahun a ngan ktorang ea? gile la...patutla aku rasa mcm ak pnah main ngan satu bantal ko yg lembik gile..hadiah bday ko xslap aku..haaaa ko la yg duk katil bwah emi ehh..waaaahhh..ak xsangka doe ak bole hilang ingatan sampai cmni skali...ko slalu xtdo kat dorm ke weh...ape pasal mcm jarang je ko join kitorang...

weh2 fana ni kan..ak xmo kutuk die ke ape..sbb tyme ak demam truk..die a yg jaga aku..terharu weh..penyayang gile la..memang ade sifat keibuan...da la ckp lembut wpon die ade gak laser2..sbb ape die marah amik gne tgn..kan die sifat keibuan..dia tanak fud tu basi a..ape a ko ni...mak aku pon mara kalo amik gne tgn.huehehe

igt x..die la yg pki kain batik dlm dorm kite..sbb die kan ade cr2 gadis melayu yg sopan n lembut..

klu ape2 je..sape2 yg sakit sure die yg jaga..xkisah la org tu baik ke x ngan die...huehhe

btol kata mie z..die ade bakat..tyme men mafia..cara die ckp tu kan..cam mafia doe..baru ade feel tyme kite men tu kan..hohoho~

aku beking fana...sebab die jaga aku time aku dmm..sekian..hahaha

nisa' said...

jom dtg u aku 22-24 ogos ni... kite pi tambun waterpark... hehe..

Anonymous said...

nisak kejam!!!!!!!!!! aku nk pg tambun gk woi... jd baywatch! hehe
aku konpem balik 25 nov nnt. weeee~~~~~~~~~ xsabar! tp yg malangnye, aku kne raye kt sini. tido jela nmpknye di pagi raye :'(

~*miss yana*~ said...

ele mie zack..klu raya biasanya pon ko bgn awl gak ke

Anonymous said...

aku ari2 bgn awal dowh. istilah bgn lambat tidak pernah wujud dlm kamus hidup aku. huahuahuahua!!!!
weh yana! pehal ko cuti lame sgt. balik bandung la woiiii.. aku jeles! aku nk caramel pudding. sila pos kan..
sekian, terima kasih!

~$#ef@# =)~ said...

nisux..ak pn kn p tmbun gk..tp tyme 2 kt cni pn da psta knvo..huhu~ ak dh lme x mndi kat wter park..rndu r..huhu yana..ko pn x blek ry r ek..coz skang ko dh ct lme..ala! xdpt r nk p openhse umh ko lg..sadis2..

Fatin Surayya said...

wey korg gi tak rumh haja sabtu ni
yana, aku roommate ko masa form 4 je lah, aku ketua dorm kot, hahahaha
form 5 kn dh cmpr² bilik, dgn bdak f1-f5 tp deka sume
bantal bear biru berpasir² tu ke ha? lunyai dh kot bnda tu, aku slalu ingt yana pny style rmbut time skola dlu ouh, hahahaha. dr f1 lg dia rommate aku, sama je pesen rmbut
mie-z ske jerit kuat² pastu ske sms AFUNDI, aku pna kne mrh ouh sbb mie-z tnk aku AFUNDI zarina msuk blk, die nk linda gk yg msuk, adehh. pstu kt loker die, selain sangkut panties, die tmpal kolej alif pny poster. aku xtau la korg ingt lg ke x mnda ni
aku x ingt la nama² ckgu smss dh, ilyas yg mne satu? tlg la refresh mmory aku ni... :(

~*miss yana*~ said...

weh2 sape kate aku xbalik raye?? ak balik a setelah memujuk ayah ku utk menyapot tx flight..

cik anonimus..haha uni oz cuti kang lagi lame dr aku..3 bulan kot..adeih..tadek gunenye jeles ngan aku..ak sampai 1 sept balik sana balik weh..o ya..shefah klu ko nk dtg braya..anytyme boleh..ko ske laksa kan..nnti ak mntak mak aku wat kan..eheh..(ak xreti wat.. xD)

erm..aku ade program weh..ak nk pi tronoh.but then ade prog..so cmne nih...

fatin, waaahh ak xsangke igtan ko lgi kuat doe..ak pon igt2 lupa bntal tu kaler ape..tp yg pasti ak suke penyek2 kan die..yeah..tu dia!! ko ktua dorm..ahaha...makasih sbb igtkan kami fatin..yg pasal alif yg tmpal kat loker mizek tu ak lupe..tp yg pasal die ske mngundi ni ak igt..style rmbut aku lpe...adeih..ko kan..xyah a mention kat sini...private nih..

cikgu ilyas yg sound aku tu..die penolong kanan koko..yeah..die kalau bg ceramah kat surau akan masukkan skali fizik2 pnye istilah..pasal universe planet2 pon skali harung..(klu korang prasan a..xtdo atau dtg surau..hikhik) ehh bukan ke die aja fizik klas maju..ko sure knal..ko kan klas maju fatin..

o ya rakan2...skang aku kat klntan..hoyeah!

~*miss yana*~ said...

kawan2 doakan aku nk amik result esok..insyaALLAH

Anonymous said...

hai, cikgu rindu kat korang semua... kirim-kirim la berita kat cikgu... r u still with faiz???

Anonymous said...

cikgu nazvin
narz_vynn@hotmail.com

Fatin Surayya said...

alamak, maaf ya. blank kejap lah. siapakah cikgu yg dimksudkan ini

Fatin Surayya said...

oooooooooo ok ok cikgu nasvin. hehe
faiz? yana dgn faiz mana ni. hehe

~*miss yana*~ said...

salam..ehh cikgu..bukan saya la dengan faiz..tu ili..mereka masih bersama hingga saat ini..huahua..adeih...oh ya..cikgu..mardiah xbuat pembedahan plastik..semua tu hanya rumors... XD

cikgu still kat smss?

amyamin♥~ said...

haha~amy here~lucu gle blog ni~~~~LOL!
act im now quite down ckit cz td time 3rd lang class(im taking bahasa tamil) aku buat oral trUk~T.T~
tp lpas bc evrything here rs sgt3 ok.(^.^)~

baru2 ni aku teringat dulu2 tyme we SUKANTARA. duhh i hate sukantara so much esp lompat jauh..hais..

ok, da la kite lari2 sorg demi sorg den g lompat kan, pastu QM pulak lepak2 selambe jek tnggu kat pasir tu..maka nmpak la segala yg x patut..gempa2 bumi.wahahahaha

aduih~i miss u all..plan mo fly semennjung x lama lg tp x kompem lg..doa2kan smoga dpt lah yeh. (^.^).oya, im here in UMS taking Geology while Azida taking science marine. She's stayin 8 next room. haha. small world~


oya kak bell yang feymes bersin kat skolah dulu jd senior geology kat cni..haha

amyamin♥~ said...

yana!~

jom g JJ g beli california temaki.
gila sushi kn dulu2~wahahaha

mardexliciousss said...

waaaa~cikgu nazvin pon join da club la...arigato gozaimas nazvin-sensei....hurm,ckgu saye tak wat plastic surgery tau...ckgu jgn salah sangke...hehe~
aaa mcm mane korng bley lupe yg fatin tu ketua dorm kte???tidakkah korang ingat yang die satu2 nye jumpe senior ketika senior mendapati ade boys rakam gmbr dorm kte via video cam..masihkah kamu semua sudah lupa??hinggakan dorm kita ade lagu tema 'Superstar' by Jamelia...haish~mustahil korang lupa....huhu~and fatin selalu tak tido dorm coz malam2 die tido ngan adik angkat die...kuang3...

mardexliciousss said...

yana,aku still ingat lagi sal hi-tea tu...sian aku..n kte berempat..aku rase aku mangse keadaan...sape yg suh aku ganti die aa??dib ke??lupe la...aa pastu kecoh2 ckp kte mkn duit bdk dikir...kedekut nak mampos...assumption aku la kan,man kan time tu skandal(or bf) aku...lupe la dah kapel ke blom...so boyz yg len mungkin ingat man yg ajak aku kot...padahal aku ganti kan org...sian kat man actually tapi aku sendiri pon taktau nape aku pon ley gado ngan die sal hi-tea tu...tu small matter je tapi dorng ni besar2 kan mcm la aku dah bakar sebijik kete ferari...pape ntah...mmg btol org kate,laki matured lambat..wakakaka~seb bek ade cikgu md noor(aku rase btol kan name ckgu ni?)yg bek ati backup kte dak pompan ni kan...haish tak malu sungguh mereka tu...hehe~man dah fly dah...aku tak anto pon...deadly busy la...huhu~

mardexliciousss said...

yana ngan faiz????adoi lawak...

*yana mesti ko plek asal aku anto sket2 kan?act aku pn pening bace pnjng2*

huhu~
skandal zaman skola:-

ili=faiz,faruq(kontroversi)

yana=anep,fauzee(akhirnye~)

shefah=anas(jamal abdillah?)

eika=tajmil,tanty????haha~

nisak=sape ea??jalal bkn dak skul kte...hurm~

emi=hafiy(tp kejap je time f4 coz mungkin dpt tentangan dari hannah
makcik hafiy),bdk2 luar;asri...

natul=aaaa,ni aku kompius sket..cheng?err~

mieZ=alip of course!!!

shamir=haha mcm bnyk gak minah ni dulu...farid,bapak,ckgu jeff(aku rase la name die jeffrydin..men tibai je)lagi aku tak sure,mir bkn nak cte sgt pon...

aja=acap,kewek,thiva,skang ngan ipok..wakakaka aritu dating kat ukm kantoi~

nisha=mate yg comel tu..

shera=mcm tak dek je..

fana=kalu tak silap aku die ade rapat ngan sumbody..en laju mungkin??tapi time f4 la...

mardex=honestly yg tersenarai, nuzul(tp takde pape pn),faruq(hurm~mamat ni mmg ade daya penarik la,kan ili?haha~),ajib(hurm,hurm.hurm~),man(wah aku pon tak tau rezeki dari mane turun ni)..huhu~ajib balik?hehe~



lagi?????????
hurm korang tambah2 la...

p/s: no heart feeling kay,ske2 je...

mardexliciousss said...

yana ngan faiz????adoi lawak...

*yana mesti ko plek asal aku anto sket2 kan?act aku pn pening bace pnjng2*

huhu~
skandal zaman skola:-

ili=faiz,faruq(kontroversi)

yana=anep,fauzee(akhirnye~)

shefah=anas(jamal abdillah?)

eika=tajmil,tanty????haha~

nisak=sape ea??jalal bkn dak skul kte...hurm~

emi=hafiy(tp kejap je time f4 coz mungkin dpt tentangan dari hannah
makcik hafiy),bdk2 luar;asri...

natul=aaaa,ni aku kompius sket..cheng?err~

mieZ=alip of course!!!

shamir=haha mcm bnyk gak minah ni dulu...farid,bapak,ckgu jeff(aku rase la name die jeffrydin..men tibai je)lagi aku tak sure,mir bkn nak cte sgt pon...

aja=acap,kewek,thiva,skang ngan ipok..wakakaka aritu dating kat ukm kantoi~

nisha=mate yg comel tu..

shera=mcm tak dek je..

fana=kalu tak silap aku die ade rapat ngan sumbody..en laju mungkin??tapi time f4 la...

mardex=honestly yg tersenarai, nuzul(tp takde pape pn),faruq(hurm~mamat ni mmg ade daya penarik la,kan ili?haha~),ajib(hurm,hurm.hurm~),man(wah aku pon tak tau rezeki dari mane turun ni)..huhu~ajib balik?hehe~



lagi?????????
hurm korang tambah2 la...

p/s: no heart feeling kay,ske2 je...

mardexliciousss said...

alamak...terhanta dua kali..
mintak maap sme..

Anonymous said...

syamir lar bukan shamir mardek..huhu... sian aku...

rindu korang wpun aku sentiasa dilupai...huhu

~*miss yana*~ said...

mne de a mir..ko yg slalu mnyorok..xtau cmne nk contact ko..

Anonymous said...

dari dulu pown aku dah raser lar yana... sammmmmmmmmpppppaiiiii lah skg..... huhu... tkper lah yana... mengerti kok.... syamir.

Fatin Surayya said...

wey mardexliciousss, aku konfius lah. man tu sape ek? schoolmate kte ke? maaf la, aku dh lama mninggalkn smssssssss tercinta

Fatin Surayya said...

helllo mardex, ni fakta ke auta ni? bila pulak aku tdo kt blik 'adik agkt' aku? aku tdo kt blik sndri aa wey. part aku kne pgil dgn senior tu mmg la fakta tp aku knfius psl lagu superstar ni. ko biaq betul