Saturday, 2 May 2009

syukur




asslamualaikum wbt!
ulasan dan komen tentang video ini, anda boleh terfikir sendiri. tapi bagi saya, dalam dunia ini ada pelbagai jenis manusia. ada orang makan untuk hidup, ada orang hidup untuk makan.

p/s: masa, tunggulah saya..janganlah cepat sangat!

p/s2: sunyi dan boringlah sekarang. entah kenapa. selesema. wuwu~

14 komen disini:

BalQis said...

The children...

They're hungry to death, yet they're so full of life,

We are of course the opposite...

Sheeeshhh, malunya huhu...
dgn diri sendiri yang cukup serba serbi.

~*puding caramel*~ said...

love to share this heart-touching, soul-penetrating video of what we consciously take for granted in our daily life.

think of the children, be grateful of what we have.

bersyukur

*heart sinking*

Faridrashidi said...

Salam,

Masa saya sudah ketinggalan! Dia begitu pantas..ada beberapa ketika saja saya mampu memintas. Ohh..16 Mei itu terlalu hampir.

ibnu yazid said...

salam...

video ni ade dlm blog ikhwah2 france..hehe

http://verslalumiere.com/v1/

amik dr sane ke? btw, bersyukurlah dgn melaksanakan semua perintah Allah. Jzkk

donutcokelat said...

aiyooo..
seram...
isk2..
tapi kita da lama xmakan ayam segera cmtu kan?
hehehe~

~*puding caramel*~ said...

farid rashidi: adakala kita boleh memintas, adakala kita ketinggalan..

16 mei?

~*puding caramel*~ said...

ibnu yazid: wsalam..ohh saya dah outdated la ni? taklah..xambil dari sana..ambil dari cni

http://www.cultureunplugged.com/play/1081/Chicken-a-la-Carte

lepas tu search kat youtube sebab tak reti nak embedded guna yg lain..

tak tahu pula ikhwah france dah siarkan dulu..btw thanks ^^

~*puding caramel*~ said...

donutcokelat: sebab kita boikot kfc kat cni. nk ke? lepas ni mkn kene licin..even makan soto n nasi padang pun.. :)

nur_amalina said...

kalau bosan mai la borak2 ngan aku. aku kan ade... sometimes aku pun rase bosan jugak huhu~

~*puding caramel*~ said...

nur_amalina: ahha..ko nampak macam bizi aje.. :(

BaLQis said...

tenet aku slow...+.+

~*puding caramel*~ said...

ko pakai padma punye ke

BaLQis said...

aah..tp dh tgk dh..
hummm..
sian~
n stuju ngn org yg atas sekali..
yg sama nama ngn aku..huhu

~*puding caramel*~ said...

oh kak balqis..

itulah. wat malu je bila orang yang cukup semua tapi xhappy..yg dorang ni nk makan pun susah but happy je nampak..

muhasabah