Tuesday, 29 July 2008

happy birthday emak


salam..

semalam bday mak..
memula aku berazam dan berhajat untuk bake cake sendiri..pastu tetiba satu kekangan telah berlaku..iaitu tepung kek tersebut dah xleh pakai...dengan semangat kemalasan yang tinggi..aku pon tak jadi buat...pastu aku pon wat plan B...aku call kak suhana...ape lagik!! (kami pon merancang sesuatu)

tengah hari mak balik..aku memang kalut sangat ah..sebab..aku dah la prepare lunch 'gitu-gitu' jer..pastu terlupa nak masak nasi..adeih..

sebab: aku terlupa..

puncanya: termakan semut kot..okla..i would say..telefon punya salah..

situasi: aku tengah basuh beras..pastu tetiba ade fon call..pastu tetiba aku lupa..

akibatnya: kena marah la..nasi tak siap masak lagi..kui2..

amik ko! dah la birthday die..aku senyum je la..senyap..speechless beb...dah memang salah aku..


petang tu..kak suhana dah janji nak amik aku after office..kami pon kua..aku pi bli kek dan sebagainya..malam kami pon celebrate kat luar..tapi family tak complete..abang ngan yan kat hostel...tak pe lah..next year ada lagi...

before keluar semalam...aku lah yang bersiap paling lambat..punca: contact lense baru..but x tak selesa..susah nak pakai..akibatnya:sume lambat...pastu aku solat maghrib pon lambat...kak suhana kate camni "kalau mata rabun, still bole nampak nak jalan..tapi kalau tak dapat hidayah dari Allah..tak nampak ape".. amik ko lagi skali..walaupun kak suhana cakap cam gurau..tapi kan..betul la die kata..patutnya aku solat dulu..

dinner tu plak..sakan order western food yang tak penah makan and confirm kolestrol tinggi...melebih dari birthday girl la plak..over cik yana nih..

but overall..alhamdulillah..emak sangat happy...kek pon sedap..

so kesimpulannya..
  • sila diet..
  • jaga solat..
  • jangan over
  • jangan berangan sampai lupa nak masak nasi..masak nasi 1st lain kali
  • jangan buat emak marah lagi..nasi ooo nasi..
  • jagala hatinya...(kesal mode)
p/s: hari ni dah 26 Rejab..mari kumpul ibadah2 sunat untuk rejab ni..

4 komen disini:

jonieluvjunee said...

yana... aku miss giler famili ko.. parents ko n adik2 ko... kim slm kt parents ko ek n wish kan epi bsday from me... yan dh masuk ostel ek... die skul mane skang... asif? zati drjah brape... kak suhana lak dok mane skang.... ewah byk tnye lak... tp aku mmg tol2 miss famili ko.... hope de mase nnti aku leh pi singgah umah ko....

~*miss yana*~ said...

weekend ni ko nk turun kl kan..meh la singgah..hehe ttbe rindu ko gak..yan masuk kusess..hasif skul mak aku..zati darjah 4..kak suhana still single duk umah aku..weh2 singgah la selagi aku masih ada ni..ak masak ehhe..ko suke makan ape?

jonieluvjunee said...

ayo... i'm not sure wether weekend ni aku jd blk ke x.... coz ttbe de hal len.... yan dah f1 ek... aku rase dlu mase 1st time gi umah ko yan tadika lg kan.. yg die praktis bc sajak utk ckgu tu.. yan la kan... time tu zati kcik lg... kalo x silap la.... aku mmg nak singgah... nnti la aku cr time lain ye... mnggu ni de mende yg nak dibuat... hehe

~*miss yana*~ said...

ok xpe..no probe! :) haah ehh aku pon lupa..tp mmg die da f1..ari tu br masuk...