Monday, 18 August 2008

ayat-ayat ptutt

rasanya dah terlambat untuk aku komen tentang cerita ini..tapi takpe..xmo cakap tentang cerita ini sebab sure ramai yang dah tahu pasal cerita ini..aku sebenarnya tak pernah tahu kewujudan novel ini di indonesia sampailah sahabat aku amalina..suruh aku baca sampai habis..masa tu aku pulang ke malaysia bercuti bulan januari baru-baru ini..hehe..tak sangka ada novel camni..(nampak sangat la aku tak pernah dedahkan diri baca buku cmni sebelum ni) ini la buku pertama aku baca yang ade unsur-unsur keagamaan maksudnya..siap ade selit hadith sikit-sikit etc etc..buku ni dah ditranslate kepada bahasa malaysia..

tetiba klua movie pulak cerita ni kat bandung..semangat je aku ngan kawan-kawan pi tengok..beratur punya panjang time nak beli tiket..tak sangka dapat sambutan hangat..maybe sebab ramai dah baca novel ni kot..fatin la yang tolong belikan tix..nak harapkan aku? lambat lagi la..datang pon lambat...makasih fatin

tapi movie dia tak lah 100% ikut buku..bila dah last tu macam lain la sikit..ade pulak konflik poligami..ngehehe..yang part ni aku tak berapa nak berkenan sangat..yang aku suka..aisha..tapi watak aisha dalam novel lebih mengagumkan..haih..sensitip jiwa wanita..nak wat cemana...huhu~lagi satu la..aku rasa watak fahri dalam buku tu..dia macam lagi suci..nak banding ngan dalam movie..maksudnya..puas hati la novel die..movie ni macam ade la sikit-sikit dia ubah..ape pon ini sekadar pendapat aku..macam mana dengan anda?

3 komen disini:

nur_amalina said...

yana bangga aku!!!! dah bape kali name aku disebut kat page ko ni huhu glamer aku tak berpasal huhu =P

luppy said...

waa..nyaris2 ingat novel baru tadi..
rupenyer versi kat sane..
cover book jer lain..patut r

papepon..cite ni mmg world class!!..besttt!!!

~*miss yana*~ said...

yeah..betul2 cte ni best..eheh...dah outdated da baru nk post buku ni...