Sunday, 16 November 2008

indahnya alam ini



Subhanallah....
Indahnya alam ciptaan Tuhan,
Alangkah damainya ditepian pantai
Disitu terserlah kebesaran-Mu
Ya Allah bagi mereka yang cinta pada-Mu

Indahnya langit tidak bertiang
Lautan luas terbentang
Fajar dan senja silih berganti
Semuanya tunduk dan patuh pada-Mu

Alangkah besarnya nikmat-Mu pada hamba di sini
Betapa hebatnya kasih-Mu
Inilah pujian kami pada-Mu
Subhanallah

Indahnya alam ciptaan Tuhan,
Alangkah damainya ditepian pantai
Disitu terserlah kebesaran-Mu
Ya Allah bagi mereka yang cinta pada-Mu

Indahnya langit tidak bertiang
Lautan luas terbentang
Fajar dan senja silih berganti
Semuanya tunduk dan patuh pada-Mu

Alangkah besarnya nikmat-Mu pada hamba di sini
Betapa hebatnya kasih-Mu
Inilah pujian kami pada-Mu
Subhanallah

Alangkah besarnya nikmat-Mu pada hamba di sini
Betapa hebatnya kasih-Mu
Besarnya nikmat-Mu pada hamba di sini
Betapa hebatnya kasih-Mu
Inilah pujian kami pada-Mu
Subhanallah

Indahnya bintang begemerlapan,
Meriahkan malam yang kesunyian
Mergastua warnai alam maya
Mengalunkan madah mengakui Kau Maha Besar

Kau Maha Besar
Kau Maha Besar
Kau Maha Besar
Ya.. Allah...
Artis:
Alarm Me

p/s: baru balik dari jakarta. sangat best. semoga semangat ilmu serta fikrah yang dipegang dapat di maintain. ameen.

p/p/s: dapat mail dari mak. gembira. mak dah terer guna mail. =)

4 komen disini:

mieza perut tanpa lapis said...

waaaaaaa... besnye mak ko!! ayat skema ke dlm email die tu? hehe

ko tau x, aku nk suruh mak aku on9 pon susah tau x. aku dh tampal step-by-step instruction besau2 dpn monitor kt umah aku tu! tp die asek kate xreti je. cisss~

kem ko tu kt jakarta ke???? waahhhhhhhh~~ aku igt dekat2 bandung je. eh! jauh ke bandung ngn jakarta *hahaha.. confuse*

~*miss yana*~ said...

to mieza ptutt ptutt ptutt

tu la..aku pon terharu..hebat tak mak aku..ayat..boleh tahanlah..

uish besar betul usaha ko..xpe sila coba lagi..aku pun da lama ajak mak aku..at last die semangat plak.layan~

haah. kat jakarta. alang2 jumpa dib n frens skali. sekaligus jadi kawan2 aku jugak..haha..ohho sejauh KL ke johor kot. aku pun tataw..erm mungkin melaka.. tapi perjalanannnya adventure juga lagi2 kalau sorang

1 naik bas
2 naik angkot (sejenis kenderaan awam mcm van)
3 naik shuttle

sampaila ke jakarta..hahha..tp aku xkesah..aku rasa sini ptut ade komuter yd direct..hmm hmm

nur_amalina said...

wah yana hebat ko ek dr bandung sampai k jakarta, aku pun tak ke mane2 lg since dtg india ni, huhu

weyh2 mak ko anta emel kat ko yer, sonok la tu, bagus2 moga2 mak ko akan selalu berhubungan ngan ko thru mel, ehe...

ok la take care babai =)

~*miss yana*~ said...

hendak seribu daya..takmo seribu dalih...

ini je lah satu2 perkara yang aku paling suka dan bahagia.. *wink2~*

takde lah..aku rasa mak aku br je try2..but ok la...semoga istiqamah..hehe..best gak tulis banding cakap tru fon yang jarang2..