Saturday, 10 January 2009

sifat bulan januari

ditulis pada 010109

JANUARI


Bercita-cita tinggi dan orangnya serius
..yela kot ni..tataw a..
suka mendidik dan dididik
..maybe la kot..sebab anak sulung..rasanya..
Sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik
..kadang2 aku memang camni..astaghfirullah..astaghfirullah..astaghfirullah..but selalunye kritik dalam hati..dah pesan pada cik donut, tegur saya kalau saya buat perangai huduh ni kan?
Rajin setiap yang dibuat nampak keuntungan
..entah..rasanya malas most of the time
Suka pada kecantikan, kekemasan dan teratur
..ohh u're right! sepah is my middle name also... :p
Bersifat sensitif dan berfikiran mendalam
..always berfikiran mendalam till become sensitive in certain thing
Pandai mengambil hati orang lain
..yeke? bagusla..bole dapat ramai kawan..
Pendiam kecuali telah dirangsang
..erk..this one macam tipu!..org kate, 1st impression nampak pendiam.
Agak pemalu dan mempunyai daya tumpuan yang sangat tinggi
..pemalu? eheh..daya tumpuan tinggi? tapi selalu kalah main SNAP
Mudah mendisiplinkan diri sendiri
..kadang2 i can break my own rules jugak
Badannya sihat tetapi mudah diserang selsema
..yala..resdung
Bersikap romantik tetapi tidak pandai memperlihatkannya
..erk!~..xpernah practikkan lagi..bakat terpendam i guess
Cukup sayang pada kanak-kanak Suka duduk di rumah
..kecuali kanak2 yg suka gigit org for sure! suke duduk rumah? maybe...
Setia pada segala-galanya
..hmm..no komen!
Perlu belajar kemahiran bersosial
..bia betul?!!! betulla kot..
Sifat cemburu yang sangat tinggi
..huh? yeke?


***

-sifat bulan lain pulak-

klik disini

salam

hari ini hari sabtu. jadual periksa yang kami dapat hanya ilusi. hakikatnya. banyak paper yang perlu aku duduki.

klik kalau nak tengok jadual itu

nak dijadikan cerita peristiwa semalam dimana gigi aku [bukan gigi aku sebenar yang dalam mulut. gigi orang lain, untuk tampal] HILANG! tiba-tiba. aku tinggalkan elok je dalam dulang bersama barang2 lain seperti lecron dan segala macam mak nenek supaya aku tak lupa dan tak tinggal mana2. tau ajelah, manusia ini memang pelupa.

lalu aku ke belakang lab, burn out, cairkan logam [ni proses untuk tampal gigi guna emas, xkanlah nak letak logam cair direct dalam mulut patient. terbakar lah itu orang!]

bila kembali di meja, dulang dan gigi hilang, barang lain ade. tension jugak. aku cari kat tiap meja, kat lantai.TAKDE.

banyak-banyak kali aku set mind. ujian apakah Allah nak bagi ini. takpe. aku percaya. ada hikmah. sabar.

dah nak nangis.[xde keje lain] lepas tu aku pergi je dekat lecture hantar hasil kerja logam yang dah keras ikut bentuk lubang gigi untuk signature. dengan yakin walaupun hati membara dan terluka [cewah!]

"dimana gigi nya?"

"hilang" [muka tension]

"gimana boleh hilang?" [sambil sign dan bagi markah]

[aku diam. tension sangat.nak nangis]

dalam paper tu dia tulis "gigi hilang, dicari"

haih....tak pasal result aku ade note kat tepi. tapu nasib baik sangat lecturer itu tak garang macam dr *****. tak nak dapat kosong.

keluar je, aku tak boleh nak start polish, sebab gigi tu takde, so aku cari punya cari, tetiba, ade atas meje tah sape.letak sepah macam sampah. nasib baik. alhamdulillah.

moral of the story:
  • ape-ape jadi ingat, pasti ade hikmah. silalah bersabar
  • jangan tension
  • jangan sumpah seranah atau mencarut [memang berkesan yang ini]
  • jangan amik gigi orang lain
  • tulis nama pada gigi besar2 [gigi ini dah berpunya!]
aku rasa orang yang ambil tu nak pinjam dulang, pastu dia tengok ade gigi tah sape. so die konpius dan letak gigi tu mana-mana dia suka.

semoga orang itu insaf. lab memang memeningkan dan penat. tak boleh nak kacau, satgi ada yang mengamuk. ha ha. tapi nanti, itulah kerja kamu. bukan geledah mulut orang saja. tapi, kalau gigi tu hilang. aku kena cari gigi lain, pastu kena buat balik acuan untuk lubang carries gigi tu, cair balik logam [senang crite start balik dari mula] sabo2~ T_T

renungan sejenak: itu baru sikit. umat islam di palestin, bukan hilang gigi. hilang pelbagai. tak kecoh. astaghfirullah. astaghfirullah. astaghfirullah. jangan suka sangat dengan nikmat kat sini. sentiasa beringat. doakan mereka disana. aku agak terasa dengan kata-kata seseorang tentang palestin pada hari itu. nanti aku tulis. insyaALLAH. hari ini perlu study kaw2 punya. senin exam lab dan exam dental anatomy. bimbang, kalau tulis sekarang aku emosi. lalu menjadi ganas. sudahlah penulisan aku tidak seayu orang ayu. itu saja untuk hari ini. sekian. mekasih.

puding caramel
bandung
100109

5 komen disini:

Anonymous said...

all da best exam..jgn stres2 ok..ttp smgt,Allah sentiasa berada dekat dgn kita-slm dr jakarta..

nurul amalina said...

lab itu mmg menensionkan bukan? tapi aku berjaya mengawal emosi walaupun jadi orang last selesai segala2nya. hehehe.

aku risau exam lab nanti.

rkn duet yana said...

yana..gudluk exm..
jgn jd cm aku k..
nnt i talk to u later..
caiyok~

zamrie said...

assalammualaikom...

rasanya masih belom terlambat untuk mengucapkan selamat berjaya untuk peperiksaan?

moga berjaya anak bangsaku...

NiZwA^^ said...

hehe~
owh yana romantik rupenyew!
^^