Tuesday, 24 February 2009

:(


Pesona Dunia - In TEam

hari ini bermood sedih. sejak kebelakangan ini mood berubah-ubah. masih ingat seorang kawan yang baru saja aku kenal setahun lebih berkata

hidup kau ni memang tak pernah tenang ya? tak pernah happy?


terkejut. tapi bila aku fikir semula. betulkah? tak perasan pun. bukan tak pernah tenang. tenang itu hadir bukan ketika berada di keramaian. bukan ketika berada dikelompok hingar. gembira juga begitu.

takut untuk gembira. takut gembira sekarang akan membawa kepada kesedihan. pernah dengar kata orang lama

jangan suka sangat. nanti nangis.

aduh. rupanya aku ini tidak pernah nampak gembira sepanjang dua tahun ini. kawan, maafkan aku kalau mood aku mempengaruhi environment kamu.

p/s: kalau tengok gambar di facebook. kata kawan lama. aku nampak sangat gembira. apakah ini? sudah jadi khilaf pula. ha ha ha [gelak hambar dan tak ikhlas]

3 komen disini:

donutcokelat said...

memang xboley terlalu gembira.
tapi xkan nak hidup dalam depresi.
mungkin juga ko selalu tdo lepas asar...
xelok.
akan mempengaruhi mood tau.
cuba xtdo.
cuba tdo awal sikit.
ok?

duha said...

erm..kak yana ske tdo lpas asr ke? kantoi :p

hehhe..nampak happy je..riang ria ceria n happy go lucky..

tapi mungkin kte jrg bersame kot..

heh..tape2..jgn sdeyh2 n jgn terlalu gembire..

'la tahzan,innallah ma'ana'

yakinlah Allah akan bagi ketenangan dalam jiwa seorang mukmin dan tak akan ada rs takut ataupn sdeyh dlm dirinya..

moga kita tergolong dlm mrk2 tuh iA

~*puding caramel*~ said...

eeh donat buat crite