Thursday, 4 June 2009

minum coffee setiap hari adalah tidak bagus


Hal yang menyedihkan dalam hidup adalah ketika kamu bertemu seseorang yang sangat bererti bagimu dan mendapati pada akhirnya bahawa tidak demikian adanya dan kamu harus melepaskannya.
Mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu dengan beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat.

HARI INI
hari ini pagi-pagi lagi kena pergi lab untuk pulangkan barang. lepas itu nak dijadikan satu cerita. eh kejap. ini bukan cerita lawak atau best tau. hm, okay sambung balik. lepas itu ada a few ocludator. huh? apa occludator? oh, ini ha

ocludator [rujuk: articulator] ini akan buat model gigi tak bergerak-gerak dan berada dalam centric occlusion. macam kita sedang tutup mulut.
lepas itu, satu nat pada occludator itu tak ada. hilang. saya ini seorang yang kurang ingat [rujuk: buku rahsia melejitkan daya ingatan otak tulisan scott haggwood untuk tidak menulis suatu yang negatif tentang ingatan diri] semasa kali pertama saya dapat ocludator itu saya tak pasti nat itu ada atau tak TAPI, sepanjang menggunakan benda tersebut. TAK ADA. tadi cikgu yang kumpul barang itu sungguh garang. kena juga sedas dua. saya dalam keadaan tak pasti dapat ke tak untuk kali pertama hanya diam saja. sebab mana tahu dah dapat sebenarnya. tapi misplace. [tapi serius, if tak confident. jangan tunjuk confident. tak yakin, jangan berlagak yakin. berani kerana benar, jangan berani kerana salah] kawan-kawan yang lain memang confident. sebab memang mereka dah pasti perkara ini sejak awal. -idontlikekenamarah- lagi-lagi benda ini tak pasti pun saya salah atau tak. jadi saya tidak akan berada di depan mukanya. keluar selepas beberapa perkataan beliau. kesimpulannya, jangan anggap benda kecil itu perkara remeh. tengok, sekarang dah jadi macam besar.

tapi cikgu itu sungguh confident dah bagi barang yang baru yang berkilat lagi berbau kedai kepada kami. itu sungguh tipu. tak apa, tak apa. bersabar. pelbagai juga cikgu punya onar. ini bukan cikgu yang ajar kami. mungkin itu sebab beliau begitu garang. tapi senyap sajalah. di status facebook semua orang tulis suruh sabar saja. nak bakar faculty -wattever-

kenapa rubber bowl ini 3 berwarna biru pekat yang lain biru cair?
apsal dapat spatula yang pemegang kayu? ini jelik! kami tak pernah bagi yang jelik!
hah. apsal sumbu spiritus ini jelik? [dah translate]

tak masuk akal nak marah benda semacam ini. warna biru cair dan gelap? aaaaa.... jarang tau saya merungut pasal sekolah. -idontlike- tapi hari ini saya nak tulis sesuatu. ehem, kenapa kamu semua tak rancang jadual kami elok-elok. kelas cancel sana sini. tak ada lab ganti. kelas regular ada ganti. kami yang dapat lab 4 kali saja lepas itu nak complain kami punya hasil kerja tak setanding mereka. hello!!!! incek-incek semua. baca ini keh. lagi okey dari orang yang dah lab 6 kali tapi kena ganti lagi 2 lab sebab TAKSIAP. at least kami orang punya SIAP. dah la tak ajar lepas tu buku lab tak lengkap lepas tu barang tak cukup. kena beli dekat bandung yang sejam lebih naik bas damri. nak beli dekat kedai kecil bawah tu, caj melampau-lampau mahalnya. nampak macam orang seberang. mulalah caj mahal. mahal sikit tak apa. ini melampau-lampau. [oh, mungkin kami nampak macam orang banyak wang.] hah, lepas tu senang-senang nak kata kami tak boleh balik. tiba-tiba, boleh balik TAPI KENA BUAT LAB DEKAT RUMAH kat mesia. wattefish. ini baru pasal lab. tak cakap pasal lain. malas nak ungkit. -ihateyouall!- okay bai. sekian.

tak ada dalam gambar: saya

SEMALAM
nota kecil: tak ada gambar. maka, kena tulis banyak. a picture is worth a thousand words remember?

semalam birthday nizawa. sungguh tragis. kami dah rancang taknak wish satu habuk pun. buat tak tahu. sungguh rasa bersalah bila lihat orang lain wish. tapi kami semua tegar saja buat tak tahu. diba kata, kita akan surprise dia malam itu pukul lapan. ececece..kunun.. tapi tiba-tiba 7.30 blackout. ingatkan diba prank terawal! tutup main suis. tapi sebenarnya memang blackout pun. guna emergency light. nizawa dalam bilik masa itu. kami berkumpul satu bilik dengan kek. si diba buat cerita OMEI si Kucing pemakan makanan orang makan pizza yang dah beli untuk makan sama-sama malam itu.

si nizawa yang lurus ini pun turunlah. peliknya tak ada omei. ha ha kasihan itu omei difitnah. kami keluar la bawak kek tu..yang spoilnya, lilin takmau terbakar. kureng. lambat sikit. diba dah terkulat-kulat. iyalah, omei tak ada. si nizawa dah pi cari omei dekat seluruh pizza. tapi tak ada apa-apa. hah. tapi apa pun. disebabkan nizawa ini lurus dan blur, dia nampak begitu surprise. ha ha. nizawa. kamu ini.

sempat bergosip. kes reflisia (bukan nama sebenar) semakin berleluasa [klik]. mak dah call cerita pasal ini. heh. tak hairan sebab jarang keluar rumah. tapi yang tak larat dengar bila katanya, cikgu sampai kata orang yang berdarah K tak boleh derma darah. huh. kalau ye pun. takyah la cakap camtu. ini dah macam satu penghinaan kepada student yang tak bersalah. peh. yang pasti tiap-tiap hari kes ini di besar-besarkan di TV. cepatlah settle semua ini. haih, tapi kalau masalah suami isteri nak kecoh-kecoh itu TIDAK PERLU. yang perlu, pasal dera-dera dan dua pihak kena settle cepat-cepat. sebelum ada orang yang TAK bersalah pula kena penderaan emosi di sini. please. tapi ini kan masalah peribadi, kenapa nak libatkan negara. eh, pernah dengar ISA? -end-

apa pun. untuk kesekian kalinya, kami berkumpul. susah betul nak berkumpul bersama. memandangkan kami-kami begitu bizi seperti CEO syarikat makanan segera. sampai kalau cuti jangan harap nak berjumpa muka. "eh, yana . dah lama tak nampak kau." "yela. aku outstation."

okay bai. belajar.

23 komen disini:

BaLQisRiZa said...

selamat exam...................

cactus biru said...

salam,

kak yana, mana coffee nyer??
xdek pun.metafora ek? utk bfday n ocludator? hehe

sabo lah ye..
cite smbut bfday tu best ah.=)
gudluck exam!

okay bai.[blaja dari kak yana]

=P

jueann ^^ said...

cikyan..
huhu wat a day kn smalam..
mmg tbaek la plan blackout tuh kn
mulut sape la masin sgt tuh..
owait2..back 2 study~

no hard feelings..lalala
[saye yg dpakse komen] ^^

Nooreena said...

Salam Yana. Aduhai.. jangan marah-marah ye. Nanti hilang apa yang dihafal. :)

Wah, masa exam pun sempat celebrate birthday kawan. Nak buat pengumuman boleh? *ehem3* birthday akak oktober nanti. Sediakan hadiah ye. Hee.. :D

u know who i'm said...

1stly, kalau tlh bertemu dgn org yg salah,saya akan berharap saya akan dpt bertemu dgn dia lagi dlm hayat yg seterusnya dan akan mempunyai happy ending...

2ndly,kamu kata articulator kamu tak ada nat jadi saya support kamu, suruh kamu jgn ganti articulator tu di depan lecturers krn saya percaya kpd kamu.
kalau saya tersalah kata apa2 masa tu dan tlh menyakitkan hati kamu,saya meminta maaf...

Anonymous said...

salam
hye yna
lots of things are happening
i pray 4 u to do well in everything u do....
miss u mucho2...:)

faiq said...
This comment has been removed by the author.
faiq said...

minum la coke!
brulah amerika..haha..
boikot...

SangMentari said...

Marah benar ya nampaknya. Tajuk minum coffe itu memang sesuai dengan entri ini...???

mehness said...

hehe bakar fakulti..... ade sokongan tu...ade lak wtver *bergurau je ramai org tak berpuas hati dgn layanan double standard yg diberi kpd kite* psl lab tu wtver it is kat malaysia klinik pergigian kamilah kan dekat, apa2 yg tak tau kite tanye dr kamilah eh....

~*puding caramel*~ said...

BaLQisRiZa: terima kasih...kamu juga!!!

~*puding caramel*~ said...

cactus biru:
wsalam,
oh, itu pesanan ringkas pada tajuk. sempena nak exam nih..hehe isinya pasal lain..kiki~

tq2~ u too... :-*

peh. bai [belajar mende yg baik saje ok!

:)

~*puding caramel*~ said...

jueann^^:
cik ann
memang. tapi tak sepayah diba sebab izza ni memang senang terkejot..haha .
hah masin si amalyn ah

ok ganbatte!!!! wey ak pagi2 lagi dh reply komen. sungguh tak senunuh
[wet2 ape ni ann]

~*puding caramel*~ said...

nooreena: wsalam kak noreena..he he..kat sini boleh lah marah. kat luar tu..lemah lembut lagi. maintain..erk..he he..betul jugak..abeslah semua drug pe kebenda suma..

ahha, ini selingan. kang duduk saja dalam bilik seharian. nak pengsan jugak jadinya.

hahaha! lawak sungguh sempat promosi!! okeh, bape hb?
hadiah itu insyaALLAH.. wiwit!

~*puding caramel*~ said...

u know who i'm:
1st jangan menyimpan terlalu tingg impian itu. sebab itu manusia perlu belajar erti redha. pasti ke bersama orang itu akan menjadi happy ending?

2nd: thanks sebab percaya. eh, kamu tak kata apa-apa yang buat saya sakit hati lah. chill lah k :)

~*puding caramel*~ said...

anonymous:

wsalam. hey2 munaku. [tataw kenapa main terjah je. but yakin this is u my dear]

hah, jangan cakap la..anything can happend in one day...
thanks. i pray for u jugak kay! :-*
miss you this much [membuka tangan sebesar2nya]

~*puding caramel*~ said...

faiq:

wah, dah lama boikot n xminat minuman bergas cenggitu. eh, selamat datang. macam bari 1st tyme nampak je.. :)

~*puding caramel*~ said...

sangmentari: he he..mantain lagi ni. tak lah terlalu marah sehingga nak tendang kerusi meja.. tak mahu mengumpul marah. bahaya. tulis sikit-sikit saja di sini. :p

erk. alamak..lari..

~*puding caramel*~ said...

mehness: terima kasih for the offer. somehow macam kena pergi je klinik pergigian kamilah tu sebab paling dekat denagn rumah....hope tak menyusah emak ko..wuwu~

NiZaWa^^ said...

yana!!
wah..ak mnjadi slh satu watak dlm entri kali nie..=^^=(blushing)
tQ lotz teman2!!
the day that i couldn't forget for the rest of my life!

p/s: fasobrun jameel ye ttg fkg tu..^^ korank hebat!!

~*puding caramel*~ said...

nizawa: wiwit~ yela..dah bday ko..takkan birthday ko nk cte pasal amalyn pulak haha...
tapi ape pun..best la ko ni..senang...
:-* hugs and kisses...

p/s: oh, setelah bermuhasabah diri beberapa lama. ada hikmah disebalik apa yang berlaku.. betullah. terlupa sabar itu masa menda ni jadi. huhu~

donutcokelat said...

oh. aku baru baca.
refllessia!!!!!
aku rasa najis2 tu pon sebab refelssia jugak.
najis!

~*puding caramel*~ said...

bahaya komen kau ni. [rujuk: najis=comel] haha..
agaknya lah..
tapi bila aku fikir di tempat mereka, mungkin mereka rasa teraniaya juga sebab apsal turn dorang kita nak sibuk2. tapi dorang tak tahu kisah sebenar. xpatutlah menggelar kita najis kan?

apa pun, okey jugak aku rasa. pasni kalau orang maki kite dengan kata sama standard dengan najis, dah rasa biasa dah..plus kita jadi positif macam si amalyn..mantap ah pengajaran untuk kali ni..lalala~