Wednesday, 1 July 2009

pipipupu


hari itu pergi sekolah izzati. haiya. dahsyat sekali resultnya. haih~ yang seorang itu. pelik dari adik yang lain. penuh drama. masa tunggu cikgu dia datang pagi itu, terserempak jiran sebelah rumah dengan anaknya. eh bila balik? banyak jerawatlah sekarang *&^%$#$%^& yeah. terima kasih tummy trim. T____T wattever.

pergi celcom nak activate nombor telefon yang dah 4 tahun guna. tapi dah expired dan dah tak wujud lagi. lalu kena beli nombor baru. entah apa kakak itu promosi. guna sampai 25 tahun. menarik menarik. tapi tak boleh topup dan guna sampai sekarang. tak tahu kenapa. entah. orang nak sebarkan nombor pun serba salah sebab tak boleh guna lagi.

lepas itu uruskan perkara-perkara peribadi lain.

buat nasi lemak. sebab semalam mak duk sebut-sebut nak nasi lemak. buat dengan sambal sotong. tapi nasi lemak itu pelik warnanya. macam pink. eh bukan, oren sikit. loser gila aneh sekali. selama ini titina yang buat nasi, lain-lain orang lain buat. *^%$%^&* fail lah. yer yer je gol sebelum 24 tahun nak tere masak. haih. givap ah camni. T___T

sekarang tengah tunggu orang balik sekolah dan balik kerja. haih..

eh, sebenarnya nak berdoa banyak-banyak supaya ayah lembut hati benarkan pergi program. macam tahun lepas, nak pergi banyak betul pancaroba. tapi dapat juga pergi. ada yang pergi full ada yang pergi balik. waaa~

weh, apa planat ko cuti ni? planat planat planat? dah tulis, dah senaraikan. tapi...nokhtah.



wanita di atas sakit. liyana takmau mai sini ka? tak tau lagi lah tok. setahun tinggal bersamanya. walaupun selalu berkomunikasi menggunakan bahasa kedah broken. i dont care. belasah saja. asal boleh faham. heh. tok saya orang kedah. tadi mentalipon tok. sungguh sayu sekali teringat padanya. siap promosi rambutan dan durian. waaa, ayah. jomlah balik kampung! macam sedih saja beliau. dah lah tak sihat.

blog ini sungguh bosan kini. tak tahu nak tulis apa. nak study ah camni!

*chiiiik...! nak cendol letak pulut dengan kacang merah satu!*

10 komen disini:

ain said...

salam~
liyana, jgn give up blaja masak tau!
kalo xjadi, or xsedap, or x ape yg laen masa mula2, xpe je..improvised!
chaiyok!
p/s:nasihat si kaki bangku dlm memasak(boleh ke?!) yg akan berusaha jua..ehhe..;)

~*puding caramel*~ said...

wsalam...
ain, tQ v much...
susah a...wuuu~
terima kasih sebab encourage. ill try lagi n lagi. iA..&^%$#$%^&*&^%$

p/s: ehhe..semangat gila ain. tapi bagus juga..kirim semangat kat aku :) :)

duha said...

salam..

ye2..jgn give up masak..kalau give up sape nk masakkan utk duha kat jatinangor nih?? huhu~

duha pun sdg blajar msk..cuma targetnya nk jd hebat masak dalam masa cuti nih (terlalu berjiwa dan bercita-cita besar) tapi kita kna letak target yg tinggi kan? haha..melampau tinggi :p

wah..Malaysia~ sronoknya!

*Wardatul Izzah* said...

salam puding caramel..
hehe..

bile la dpt jupe lg neh..

kali ni tajuk pipipupu..

klik2 nampak name ana..izzati..

adeih..bace pnye bace,kisah izzati len upenye..hihi..(blushing)

papepon,hope dpt rase masakan enti bile ana ke sane nnt..insyaALLAH

yosh!!
^^

~*puding caramel*~ said...

duha: wsalam...hehe mekasih2..iA..
tapi segan ah dengan duha n rakan2..kiki~
takpelah target kena tinggi..huah..ptutlah akak xtere sampai sekang..sebab letak target yg tak terlalu menekan kot..

malaysia seronok..hehe bila balik?

~*puding caramel*~ said...

wardatul izzah: wsalam izzati!!

saja letak tajuk tu. tak tahu nk letak tajuk ape..buntu

itulah..daurah hari tu xsmpat nk jmpe..sebab exam

haah nama sama dengan adik..anis izzati..adik paling bongsu..

:)

masakan? yikes!! segan ah..bukan pandai pun

gyabo!!!
^______^

duha said...

hehe..tape..ubah skang target bia jd tinngi :p (nk terrer masak lusa..haha..mlampau :D )

erm..balik msia lama lagi "-____-
4 ogos iA

nur_amalina said...

aku pun nak menyempil gak!! walaupun aku tak terer masak, tapi aku pun still blaja2 gak lagi ni hehe yana tunggu aku kat mesia taw nanti aku balik kite gi jalan same2. erm yg cakap pasal bnyk jerawat tu aku pun same la bnyk giler naik jerawat mase baru balik dr goa. skrg dah kurang sket. takpe2 nanti kite balik kite bandingkan jerawat sape lg bnyk. heheh...

~*puding caramel*~ said...

duha: heh. wohh~~ hebat sungguh...hahaha lawak ah duha nih

8 ogos? habis itu sekarang ini tengah buat apa..waaa~ lama lg..

~*puding caramel*~ said...

nur_amalina: hah confirm aku lagi dahsyat. mak ko pun tego termasuk mak long dan lain2..haah mak ko pun cakap pasal jerawat ko. ha ha ade ke cakap pasal jerawat haha

ha boleh2, ko drive. sesungguhnya aku punya skill kena polish balik setelah setahun tak bawak kereta. dasat sangat.

jum belajar lagi dan lagi!!