Saturday, 26 September 2009

baju pengantin kak long



semalam

ayah nak belikan burger ramly yang gerai jual tepi jalan sebab saya teringin. tapi tak jadi sebab dah malam. lagipun mesti abang jual burger balik kampung beraya. takkan nak biar ayah beli pula. apa punya anak. huwu~

TERIMA KASIH AYAH SEBAB CARE!!!

hari ini

emak kata tak sempat nak buatkan sira pisang. kegemaran saya. saya kata tak payah buatlah. dah lambat nanti. buat susah emak saja. ayah pula kena pergi ambil afiq, sepupu saya pagi ini di lapangan terbang subang. emak hantar ke KL central sahaja. saya ke lapangan terbang menaiki bas. ayah kata kalau sempat dia akan ke KL central berjumpa saya untuk kali terakhir. tapi mungkin tak sempat.


TERIMA KASIH EMAK SEBAB BANYAK SEBAB!!!!


masa mak drop saya di KL central. dah terasa tak best sangat nak menangis. langkah di teruskan turun ke tempat bas ke LCCT. dah jadi macam mood drama bersiri korea. mujur hasif temankan. boleh juga tolong bawakan beg. bila dah berada diatas bas tunggu untuk bas bergerak. ayah call cakap dia ada di tingkat atas KL central. huwu. nak pergi salam dan jumpa buat kali terakhir sebelum berangkat pergi. tapi ayah kata jangan. serius tak tahu apa pasal. sedih sangat. sentimental. sampai tak boleh nak cakap. hasif saja yang bercakap dengan ayah dalam telefon. memalukan. tak boleh nak handle bila dah start leleh2 ni. liyana kan dah besar. tak perlu mensedih-sedihkan diri.

TERIMA KASIH HASIF SEBAB TEMANKAN SAMPAI AIRPORT DAN BELANJA TAMBANG BAS!!!

kapal terbang yang saya naiki agak memeningkan. entah kenapa loya semacam cara pilot ini bawa. macam terhuyung-hayang. pilot atau saya yang pening lalat. sampai tunggu sampai semua orang turun. amal pula tercicir cincin tunang. nasib baik orang beruniform hitam itu carikan sampai jumpa. donut kata dia nampak ada seseorang yang kami kenali dah bagi pada peramugari untuk di buang.

sampai saja di tempat imegresen. beg kena tahan sebab scan ada benda mencurigakan. mungkin sebab ada tulang ayam. dalam itu ada buku-bukuan, ada frozen food. burger ramly, ayam goreng, fries dan pelbagai lagi.

tiba-tiba..

saat nak buka depan orang imegresen. TAK BOLEH buka. mungkin saya ter reset. mujur bapak itu baik hati melepaskan saya pergi.

TERIMA KASIH BAPAK IMEGRESEN!!!!

balik rumah. tertekan sangat nak buka. kunci yang guna number. nak tak nak. try dari nombor 000 sampai 999 tak boleh juga! berpeluh juga. amal dan fatin farhana tolong . akhirnya. terpaksa cungkil menggunakan lecron. berguna juga lab instrument. merompak beg pun boleh, carve wax pun boleh. wallamak. tapi, kunci untuk beg wassalam lah jawabnya.


terima kasih lecron!!!

TERIMA KASIH YA ALLAH SEBAB KURNIAKAN ORANG-ORANG YANG PENUH KASIH SAYANG DAN BENDA YANG BERGUNA UNTUK DIMANFAATKAN

homesicknya. kedai makan di sepanjang sukawening masih bercuti. suasana juga sunyi. sake nampak macam nak tutup for good saja. sedih betul. di mana pakcik sake, masih lagi misteri. kedai jus sebelah pun tak perasan mana dia pergi. oh, sake itu kedai makan jual makanan simple orang bujang. seperti roti bakar, meggie. dan sebagainya. ada juga nasi ayam bakar ada sambal yang pedas yang memaksa orang beli air lebih.

tadi makan di jatos. beli nasi kepal di KFC. groceries tak beli lagi. cammana nak masak. jawapan untuk orang yang akan tanya apsal tak masak je.

sekian saja laporan kali ini. nak berkabung. homesick.

p/s: title cerita di atas akan di gunakan bila adik-adik tak nak tolong buat kerja rumah. drama TV3 zaman bila entah.

p/s2: cerita KCB2 dah keluar. dvd original tak keluar lagi.

17 komen disini:

hatim a.r said...

macam sadis je wei kisah hidup kau huhu

BaLQisRiZa said...

alaa yana...
aku sdh la baca kisah ko ni..
aku 30sept nnt blk..
cm tak rela, tp cm dh pening dh asyk cuti..
cmne?
hummmmm

aku nnt mesti kne tahan gak kt imigresen tu..mesti pnyeee..

argh!! stressssss

~*puding caramel*~ said...

hatim: sadislah juga. dah la xdapat makan makanan kegemaran. tapi takpe. mesti ade bright side die

~*puding caramel*~ said...

balqis: huhu ready mentally la weh. aku rasa ok sikit la bile pk keje banyak. eh, 30 ni ke. selmat pulang balqis.

pakcik imegresen yang baik tu yg rambut beruban ade misai putih sikit2. pastu die cam berisi sikit. yang itula..

donutcokelat said...

cincin tunagan! hahaha.. amalyn tu macam2

donutcokelat said...

cincin tunagan! hahaha.. amalyn tu macam2

~*puding caramel*~ said...

donut: rakusnya anta sampai dua. haha biaselah. yang xbleh blah..org tu siap pakaikan cam drama. watte~

Nina :) said...

rsenye..pakcik sake tggu nk bkak kedai baru kn?
kwn nina ckp dkt2 gerbang sukawening nnt..xtau la ktne..katenye tgu lps raye.. sbr ye kak puding. klu xde jgk, kite buat sesme la ye..haha

Balqis said...

ooo, dah balik dari raya. selamat kembali belajar. Memang sedih baca - lagi sedih dari cerita korean.

Lecron tu... saya paling takut bila nampak doktor gigi mula pegang dan nak cungkil2 gusi saya.

Drama baju pengantin kak long. sy ingat!

KCB2 dah kluar? KCB1 p[un x tgk lagi =(

~*puding caramel*~ said...

nina: ehh ye ke, nak buka kedai baru kat manelah gerbang sukawening ni..sempit semacam.. HAHA..eh jarang jumpa korang sekang..haih~

~*puding caramel*~ said...

kak balqis:: long time no c u!!!!

huhu~ lecron itu banyak kegunaannya. tapi tak sakit pun... sebab cungkil gigi guna alat yang lebih halus dari lecron..:p

haha cerita itu dah lama sangat. tapi macam terlekat pula dalam memori..

KCB..tengok sekaligs 2-2 sekali lah. tak delah suspen sangat.

munna said...

salam yana..
haiihhh...sedih pula mmbaca T_T...
hopefuly sume ok di sana
harap2 sihat2 je.. :)
rindu kamu :(

hatim a.r said...

semoga anda happy slalu dan berjaya di dalam pelajaran hehe.kalau sedih2 jemputlah dtg ke open house rumah aku ahad ni =)

~*puding caramel*~ said...

munna: hehe saja je exxagerate. padahal. oke je. tapi sedih time itu je. sekarng ini saya insyaALLAH ok
hope kamu sihat juga
rindu kamu juga :)

~*puding caramel*~ said...

hatim: terima kasih hatim. ek eleh ajak2 ayam. kalau rumah sekangkang kera tak ape juga. :p insyaALLAH kalau takde halangan aku pegi tapi maybe confirm tak pegi

Anonymous said...

apa yang saya cari, terima kasih

puding caramel said...

anon: apa yg anda cari? sama2 :)