Monday, 4 August 2008

merapu..

assalamualaikum suma...

hari ini hari isnin...aku bangun agak lewat dari biasa..kul 0617 pagi..aku tau...kul 0600 lagi kak suhana da kejut aku tyme die nak pegi kija dah...ye ah..alarm aku bunyi cam loceng skolah..bising gile..tapi aku malas gile la nak bangun...tido kul satu semalam..tataw ape aku buat...kul 0615 aku terdengar sore mak aku...pastu aku baru teringat..depa ni nak pi skolah da...ak pon bangun la masak air..wat air teh je..ari ni suma bfast roti je k..kak na tak prepare bfast..huehehe..

the last person yang gi skolah..zati...aku kemas2 meja makan...die da kalut da nk pakai kasut..bunyi hon transport da bunyi..skali die kata"kakna..zati lupa makan ubat!!" aku pon bergegas amik sudu..sumbat ubat dalam mulut die..die pon pi skolah..aku pon lupa nak tanya tadi..pas zati pi skolah..ak pon mulakan la kija sehari harian...untuk elakkan diri dari kemalasan yang melampau...actually aku terpikir gak nak tido balik sebenarnye..but ak terpk..kalau aku tido balik...confirm aku akn terbangun tyme tgh hari...sebab musim2 xstabil nih..kalau skali tido..aku hibernasi tros...lagi ah...satu keje pon xsiap...aku da tau camne nak bagi tak malas..

  • jangan start tengok drama time pagi
  • cuba mulakan pagi ngan kija2 tanpa memikirkan keje tu banyak ke x
  • buat je...bile da siap basuh pinggan..cube sidai kain dan sebagainya
  • buat je ape2 tukar alas meja ke..sapu sampah kat lua ke..tapi jangan sekali2 pk keje tu banyak gile..buat sebab nak happy kan sume org..xpon sebab memang rasa nak buat
  • xpon kalau nak basuh pinggan...anggap je diri macam org keje cuci pinggan kat restoren..kalau sapu sampah..anggap cam tengah keje ngan DBKL...huehe(ape nye tips nih..ak pon tataw)
  • gosok baju (ari ni sehelai je sbb kak suhana da balun gosok suma baju semalam die cuti..padanla duk ungkit die gosok baju..eleh...)
  • jangan lupa mandi awl2!
  • jangan mulakan hari ngan lepak2 kat depan computer..satgi leka
so makanya...aku da xde keje nak buat apa da skang..suma da settle..yeah! tapi ak terpikir..kalau camni...abis tu..ak nk buat apa..ade paperr...tp aku ni pmalas gile nk bace paper..kalo buku2 lain aku xkisah..kalau paper..tataw pesal ak anti gile (tp bace gak a kekadang..satgi xde a cam katak dalam kotak)

semalam aku pi klinik gigi...saje je jadi pemerhati lagi...dentist klinik tersebut iaitu mak afiq bagi aku peluang wat impression gune gigi afiq..yeah...best gak la ade peluang guna alginate..pastu bancuh gyps..suke lak wat mnde2 gini...but then bile tgk doc scalling..ak da start ngantuk..aku pon tataw pesal ade satu feeling tu klu bab mnde2 yg kne wat dgn patient aku rasa boring..tp klu mnde yg practice ngan material..best lak...afiq kata berbeza kalau jadi observer ngan org yg practicekan..tu yg aku rasa boring kot..maybe..smalm sibbaik tadek kanak2 yg cabut gigi mengamuk ke ape2 smlm smooth aje...n kebanyakkannya org besar yang dtg..and byk yg scalling..ngan tampal..berbanding before..ade yg root treatment la..cabut gigi molar(adventure nih) mcm2 a..

da abis tu..ak pon call kak suhana amik ak kat klinik...singgah mc D..tringin lak apple pie..aku balun 2 bijik apple pie..aku rs cuti ni...ak notice yang ak suke makan apple pie ah..da bpe kali aku makan berbijik2..2 apple pies a day..make the doc away...yeah..rekaan sndiri nye quote...

pastu kami p the mall nak repair fon kak suhana yang masuk dalam toilet tu..tapi fon tu xle repair sbb waranty kata klu masuk air,xle repair..k suhana xgtau pon masuk air..eheh..da keringkan sebab nak hapuskan bukti... tp motherbod fon tu org kdai tu bukak ade lak air..kantoi disitu...die tataw air tu air toilet..euw!

ttbe lalu pwtc..ramai lak orang..tengok2 ade poster pesta buku..last day lak tu..aku kuat gile melatah bak kata mak aku...ak tros nk pi..klu pesta buku ke...pameran buku ke..konfem nak pi..bli ke bace ke tu blakang cita..huehehe..pastu singgah a tengok2 buku..buku yang ak cari tadek..but aku bli buku untuk zati..

pastu kami pon pi loyat..nk repair mp3 yan..pastu ttbe mak call kata ade sdara dtg..balik cepat...aku ngan kak suhana rasa besalah gak a...sbb tinggal mak terkontang kanting sengsorang kat umah..sure kalut die nk prepare air suma...kami pon berjalan sepantas manusia yg berjalan laju(kalau kata kilat cm xlogik lak)..nak balik a...sbb sian kat mak

sampai umah..salam tetamu..suma aku dok a depan..join org borak..sbb sian kat mak ak nk kene layan sorang..(actually ak penat gile..tp join je a..klu x pon join gelak org bercerita..kasik meriah skit conversation mereka) kalo ayah ade..ak cnfirm salam pastu ilang da..duk dapo ke..maleh nk join...

then bile tetamu da bbalik.. aku bukak komen2 yang member2 anta kat blog ni...tergelak gile bace komen dari madec untuk post zaman skolah syok bace komen kak suhana mendesak aku pi pasar malam..ak da la da kenyang da..(mane x nye aku da balun apple pie 2 bijiik ngan cinnabon 2 bijik-ni bli tyme kat d mall..smpat lagi tu) pastu ak teringat mak xmakan lagik..ak pon pi la bersiap2 pi bli suma..

aku kagum a org cha kue tiaw masak boleh lak api die masuk dalam kuali pastu besar lak tu..pastu xla plak rentung payung gerai die..waahh kagum eden..aku nak try tp risau lak satgi rentung dapo mak aku tu sape nk jawab...haih

yeah tu je ah nk cte...pasal ape yg aku wat kat klinik suma..satgi tyme ak rs nk tulis ak tulis...ade gak amik few gmbar..saje je ah..bkn sng nk ade xperience cenggini...thanks to afiq ngan mak die..sebenarnye nak cite pasal lain..melalut lak cte pasal smlm la ape2 la...huahaha nasib ah..xsampai topik sebena ttbe melalut jadi cite lain..maafla ye..ha sape suro kome bace...

makanya aku pon terpakse berenti sebab da sampai tyme tuk aku menyepahkan dapo...(by nature ade bakat sepahkan dapo..keturunan a kot xD)

p/s: aku jmpe ni ha..personality org yang lahir jamadilakhir(aku la tu) hehe..kalau kome sume nk try pi kat link nih: personality
ape? tataw lahir bulan bape? aiseyh...haa pi kat link ni : islamic calendar

Allahua'laaam....

2 komen disini:

nur_amalina said...

mmg ko merapu la yana oi~ btw afiq mane ni? ni yg skola rendah same ngan kite dulu tu k?

~*miss yana*~ said...

xde ar...afiq satu klas ngan ak kat uni... xD