Tuesday, 5 August 2008

terhantuk

bismillah...

macam mana untuk aku mulakan ini...

tadi..aku ke satu program yang mempertemukan aku dengan beberapa sister dari dublin dan UK..well as usual..mereka baik..dan aku suka mereka...tapi belum sempat takruf yang pnjang...aku da kena balik..pengisian sikit je aku dapat..

aku dengar pengisian disana...buat aku terkesima lagi skali..ye la...dah lama betul aku xde pengisian..padanla..aku ni asek sesat aje..dengan konflik dengan perkara-perkara tak penting berlaku dalam diri ini...ape kes ni yana..

ya Allah..mudah betul ak lupa dan leka...cemana ni...aku risau betullah...aku ceritakan pada sorang sis di sana..aku pelik..sekarang..kenapa...walaupun aku bangun tahajud tiap hari...feeling macam dah takde lagi macam sebelum ni...adakah Allah menjauhkan diri dari aku? tak pon aku yang semakin jauh dariNya...

sedih pulak aku rasa...bila setiap kali aku baca al-quran lepas maghrib dengan tafsir..pon macam aku da tak ade rasa apa2 lagi...aku tak pasti...kenapa jadi camni?

atau aku banyak melakukan perkara2 lagha kat rumah ni..pastu dah lama sangat xde usrah..pastu bond antara aku ngan muslimah2 lain tu cam kureng da..sebab jauh...yeah..tuu dia!

aku pon rasa macam tu la...U'zul Fiqh...

macam mana ni...macam mana nak pulihkan balik hubungan dengan Nya? aku sedih ni...pastu kenapa aku sekang macam dah lupa misi dan visi utama aku...hanyut dalam rasa dah ok dah...

kena set mind balik....
  • siapa aku?
  • ape aku buat ni?
  • kenapa aku buat camni?
  • untuk apa aku buat ini suma?
  • untuk siapa?
  • tujuan aku hidup di dunia ni?
dalam blood stream ni..dah memang ade syaitan mengalir...makanya...banyakkan berzikir...teringat zikir harian yg tertampal kat pintu surau annur kat skolah dlu...hari ini hari selasa : allahummasolli a'la a'bdika warasulika wanabiyikal amina wa a'la alihi wasahbihi wasallim..

sedih nih..... :(

4 komen disini:

nisa' said...

kdg2 kan.. yg wat ati kite keras sbb mkanan.. cm mak aku slalu ckp.. kite bli snek or gule2 tu kte bkn sure pon pe kandungan die... or myb kt restoren2 tu sume kan lg2 restoren mhl ke otel ke n starbuck or seangkatan dgnnye... kte x tau de gelatin ke, wine ke... so mende tu je dh mnggelapkan ati kite skit2... lg2 nowdayz ni... tkt lak nk mkn mcm2 kan...

~*miss yana*~ said...

ye ah kot..ade ar tu silap memana...

~$#ef@# =)~ said...

liyana..
dolu pun ak cmni gak..ak sdar ak smkn jauh ngn Nya..hr2 pn ak wat cm pe ko wat..pose snt,qiamullail,tadarus sme ak wat..tp ak xdpt feel pon yg ak dkt dgn Dia..ak stil gak wat bnda2 lagha..skang ak realize..sbnanye sme 2 brgntung pd niat..ok r pe ko dh wat 2..yg pnting ko x lope diri ngn dia..coz sme org kt dunia ni x perfect..yg pnting nye skang ko kna truskn ngn pe yg ko wat 2..jgn juz skrt jln je..huhu~

~*miss yana*~ said...

ak rasa ak da tau knapa aku jadi cmni...