Thursday, 6 November 2008

close house a.k.a bbq night

beberapa minggu yang lepas..griya amira iaitu nama kawasan perumahan kami yang ade 4 buah rumah seperti warna rumah sukan, merah a.k.a pejabat pos, hijau a.k.a masjid, biru a.k.a balai polis, and kuning a.k.a istana (hehe perasan) mengadakan malam bbq atau kata lain close house..

activity ini saja suke-suki untuk mengeratkan silaturrahim diantara kami..

makanan dimasak oleh kakak2 dari rumah hijau..terima kasih..semuanya sedap..bihun pedas! ayam bakar, kentang tumbuk (saja translate) dan kuahnya, yang lain aku lupa..mungkin sebab aku tak ambil pusing kot..coleslow!!! ahha teringat..yg lain2 xigt..

pemotong2 sayur2 adalah...kami si penghuni rumah kuning..

pembakar ayam..si penghuni rumah biru

rumah merah? oo mereka pulang ke kampung halaman..yelah..rumah dekat-dekat sini je..kami 3 rumah ni la..yang dari mesia..

selepas bacaan doa..kunun untuk naik rumah kuning yang baru saja pindah dan siap dibina..doa dan tazkirah ringkas diberi oleh encik sluar kuning..jemputan khas dari alpina. ngeh ngeh..kami perkenalkan diri masing-masing. (penghuni baru la katekan..dan paling junior)

lepas tu..makan..dan sesi bermain mercun dan bunga api..sah-sahlah kat sini tiada apa yang illegal..

cik elastic yg over..sape lagi...atina..haha..huiosho~


sebenarnye kami penghuni rumah kuning sangat segan sebab...macam xtolong apa2 pon..semua kakak rumah hijau dah buat..so aku dan izza nizawa mewakili rumah kuning pergi rumah mereka untuk offer diri memberi bantuan..tapi mereka kata, semua dah settle...ermm..xkan nk makan je kan..

tapi mlm tu..semua dengan pede (percaya diri/confident) mebawa perut masing-masing dengan gembira.


aku si tukang gambar time nih..kami serumah 8 org..



Align Centreowh ya! last..lepas kemas-kemas...kami menghantar 3 orang wakil (pemilihan wakil dari keputusan lat tali lat..nasib kamu 3 org haha) untuk battle uno card dengan wakil rumah lain..

keputusan permainan ini aku kurang pasti keseluruhannya sebab aku tiada di tempat kejadian..yang aku tau wakil kami
atina: tempat kedua
fatin nad: tempat ke
terakhir
fatin farhana: tempat kedua terakhir

kata fatin kuasa dua..mereka disabotaj..

wakil rumah kuning..(aku si tukang gambar..lagi)

wakil rumah biru dan hijau..(xsemua)

kumpulan rumah biru: belakang sekali kiri
kumpulan rumah hijau: belah kiri
kumpulan rumah kuning: kanan

p/s: kawan2 marilah kita bakar sate pulak..bilalah dapur kita nk siap nih...aish...

16 komen disini:

nizwa^^ said...

hehe..
yey..selaku pemotong kobis sya mmg bangga coz coleslaw mmg sedap..^^
tman2 jom wut mkn2 lag next year!
yana keep up the great work!!^^
go go caiyok!!

amalyn said...

wow. encik seluar kuning sangatla misteri. lalala.

juEann said...

cik sluar kuning?..misterinyer..
tp x misteri tuk pmotong kobis..hahaha
yellow house..kawaiyi~

~*miss yana*~ said...

ehh..merah bomba ke? aku tersilap la nih..haha..

aku lagi misteri dari encik sluar kuning..

thank nizawa!~ hehe..mari kita wat mkn2 lagi..this tyme bakar bom pulak..

yellow house nama je castle..tp klu tgk condition sebenar..haiya..hehehe..semua sebab pak kemas!

duchess11 is DiBaH said...

yoyoyoyoyoo!!
komen tak ajak...
kehampehan tol korg nih..

aku rase kehampehan yg plg terserlah adelah utk wakil uno rmah kite...mgkin tuah tak mnyebelhi mereka pada saat itu..hahaha!!

p.s:: aku sgt comel bmain bunga api..=P

nizwa^^ said...

hurmm..
mmg tersangatla misteri 'encik seluar kuning'..
hemo hemo hemo...^^
jom mkn pisang grg@cokodok?

~*miss yana*~ said...

ek eleh..diba..mari la komen (nada mengajak)

cumil la sgt...

aku dengar..mereka hampir menang sebab da uno da ttbe di sabotaj..tp ape pon atina menang..smpai xle tdo..happy..

weh2..lapa...

amalyn said...

diba maskot yellow house malam tu. haha.

~*miss yana*~ said...

diba maskot macam2..bukan rumah kuning je

naora aihara_(^^,) said...

amalistar pagi2 kaco bilik aku mntak pisau..haha..
utk fkg bla lak korg nk buat?
sje wat jeles bbq nih..=P

~*miss yana*~ said...

insyaALLAH..klu plan baik2 bahagi tugas..ok jerk...xmo jadi cam smlm...adeih...but anyway..best gak..aku ade bwk instant satay ngan kuah kacang dr mesia..jumla buat satay..eheh..(xabis2)

mieza slim said...

aku gelak guling2 tengok ko punye ranking uno tuh!! pehal ko letak word "terakhir" tu kecil sungguh? hahahahahah... lawak ah ko ni yana.
gelak tbahak2 aku taw.

nape korang ni asek wat makan2 a.k.a close house? aku xpenah ponnnn.. cis!

yana! rindu mee goreng yg ko wat :( aku tgh lapar sbnanye nih. heheh

~*miss yana*~ said...

to mieza yg xde la slim mana: ahahaha..saje je..kasik xnmpk sngt tmpat terakhir...kui2..~ ooh bukan selalu sgt wat cmni la..klu selalu tiap2 hari la weh...

ohh ya..mee itu..aku pon tataw apa rasa..kan tyme aku goreng tu aku posa..hahaha...sbb lapa je sebenarnye cais! aku xbalik la bln 12..saje je ko ni..waaa~

mieza mmg slim, yana jeles said...

aku kasik two thumbs up kt mee ko!!! sdp je... klo ko xpose, mst lg mengancam mee tu! expert ah ko masak2 ni.. dh bole kawen! hahaha

oh ye! kawan2 sume!!!!!!!!!!!! aku ade announcement nk wat.
ade 1hari ni, yana masak utk korang sume kan... aku xtau la event ape tu. tp xpe ah. yg penting nye... DIE XMNDI LG TIME MASAK TU!!!

sekian, terima kasih

~*miss yana*~ said...

to mieza yg bajet slim:
waah makasih2~ terharu seyh..lain kali aku buat mee je tiap kali ko dtg umah..hahahha

wehh2~ bila masa plak nih..apsal aku xigt nih..adeke? adeke? ko ni bia btol! nmpk sgt ko reke cte..

ahaha tu pon nk wat announcement..nmpk sgt org xpasan pon aku xmndi(kalau btolla ak xmndi) ko jeles ni...

mieza mmg slim said...

xmndi pon lupe.. aihhh~ nmpk sgt slalu xmndi tau! :p