Sunday, 8 February 2009

cuti buat apa?

berbelog

berenang [klik]. mekasih emak. kirim goggle anakanda dari mesia. anakanda tak mampu beli disini. mahal sangat. tapi berenang enam jam bersama rakan-rakan cukup membelangkan. mekasih al-ma'soem [tempat renang muslimah] mekasih ayah sebab suruh masuk kelas renang lepas SPM dulu. anakanda bolehla terapung sikit-sikit di air sedalam 2meter di sini. berbanding dulu yang di paras air 1 meter pun boleh nak lemas. mekasih cikgu renang. air pool di sini sangat sejuk berbanding di mesia.

*saya suka berenang*



bersama mereka di jakarta ^^ seminggu kat sana cukup menggembirakan dan rasa terisi.


berjalan bersama dia 5 hari. kami:
  • membeli belah
  • ke spa, jalan-jalan sekitar fakulti aku dan merasa makanan kegemaran di tepi jalan
  • ke bandung berbelanja naik bas damri yang penuh sesak. naik angkot juga. [hampir sesat sebab salah naik angkot. aku tak ingat jalan]
  • pergi tangkuban perahu, tengok permandangan, makan di restoran makanan sundha yang eksklusif, pergi paris van java, tengok tempat jual DVD [semua ini supir yang bawakkan]

*bukan selalu dia datang. nak balik negara koala dah kan? selamat mula belajar ya sobat!*


meluangkan masa bersama mereka. [termasuk menghabiskan wang. mungkin ini yang terakhir]



kemas bilik kaw2 punya. atas bantuan ibuk. [erk?~]



berkhemah[klik] yang memuhasabah. pengalaman yang tak dapat dilupa. diselamatkan kak Z berkali-kali. yang paling seram. hampir jatuh ke dalam jurang. yang pasti. air deras dan sejuk yang menggigit. [tiada pacat disini. :s ]

apa kami buat di sana? baca:
  1. sini
  2. sini



dapat ini dari donut cokelat. nampak tak ada pin dalam tu! beli di kedai tudung rabbani.[arahan donut: buat muka teruja dan terkejut] saya juga suka botol air ini. pink pula warna kegemaran. mekasih ya!



memasak pelbagai. belajar dari yang master. :p



baca buku. tapi hanya berjaya habis 3 buah saja. murabbiah kata, kitab dan buku-buku lain nanti kita bedah sama-sama ya. ^^

jadi habislah cuti 2 minggu itu.

selamat datang semester baru! sekolah sudah mahu start semula. subjek-subjeknya:
  1. psychiatry
  2. psycology
  3. dermatology
  4. general surgery
  5. pharmacology
  6. pharmacy

lab dental macam tiada. pelik. lab itu mencabar. dan bagus juga jadual penuh. buat kita sentisa beringat. semoga tidak leka dan malas.

sebetulnya aku bimbang takut dan semua berbaur. apakah? rindu emak dan ayah...

cuti dengan selitan aktiviti tidak berfaedah. tahniah puding! :(

itulah manusia. belum lalui lagi sudah gentar. cepat-cepat kembali atas landasan!


p/s:
  • yan sudah ada belog.
  • yan dan hasif sudah ke asrama hari ini. belajar rajin-rajin adik-adikku!
  • kehangatan dan kepanasan kisah di palestin sudah semakin hambar. lagi-lagi di tutup dengan kisah di perak. aduhai malaysia. [teruskan boikot. teruskan berdoa. jangan sekali-kali berhenti]

18 komen disini:

donutcokelat said...

itu bukan arahan.
itu cuma kerahan je.
ngeh2..
tu gambar goggle kamu kah?
haha..takkan goggle pon pink juga

~*puding caramel*~ said...

ouh tidak. ini hiasan. goggle milikku biru. tapi yang emak hantar hitam. tiada pink. :(

SangPelangi.com said...

Benarkah google mahal di sana, sampai tak mampu membelinya? Fuhh.

Apa-apa hal pun, kau kata HANYA habis baca tiga buku, buak aku terkejut. Itu bukan HANYA. Itulah yang patut dibanggakan. Aku nak habis sebuah pun berjanggut, tahu? Huhuhu..

SangMentari said...

selamat ke sem baru
haha, nampaknya kamu belajar surgery dulu dari saya ya

~*puding caramel*~ said...

sang pelangi: goggle yang ada power dan yang berkualiti anti kabus agak mahal. yang biasa tapi mudah berkabus dan tiada power itu 30 ribu rupiah saja. masalahnya aku seorang yang rabun. he he..

ouh 3 buku ringan saja. aku pasti kau baca di tepi jalan pun boleh habis.

sang mentari: terima kasih. masih berdebar dengan subjek itu. apakah isinya masih lagi misteri.

jueann^^ said...

yana yg suke NATURE..
winkwink..
alhamdulillah da slmt smpai umah=p
home sweet home..
kamu..btabahlah dsane
ckp ngn cik marblee..
jgn rndu chef spagheti yerp!!

+whitesnowflakes+

~*puding caramel*~ said...
This comment has been removed by the author.
nurul amalina said...

laa. roti jueann ke? terima kasih jueann. saya sgt lapar tadi.

jueann, hi5! liyana subri memang sgt penyayang dan selalu menjaga kebersihan alam sekitar. ehehe.

whitesnowflakes? menimbulkan kontroversi.

~*puding caramel*~ said...

nur amalina: haha kau tinggalkan sekeping rupanya roti itu.

berkomplot nampak kamu dua orang

jue anne..tengokla..aku tinggalkan komen stalker baru kamu tahu..hahaha

jueann^^ said...
This comment has been removed by a blog administrator.
~*puding caramel*~ said...

hee~ bfast apa ya? weh bawak frozen foo byk2 tau..donat ke..hehe

kontroversi apa lagi? mcm2 la die tu..cant wait ur update

snowy in bandung [erk~]

nurul amalina said...

ding karam. kenapa awak eja nama saya salah? lalalaa.

~*puding caramel*~ said...

haahla..aku lupa la letak ul..

ala ko eja ding karam je..macam ape je..huuu~

ju anne mcm la teknologi skang xde..aku boleh letak link fs atau fb kau kat blog itu..haha

Anonymous said...

yana! tu gamba katel ko ke?? cantek nyeeeeeeeeeee... tolong watkan utk aku! aku xmmpu nk hias smpi cmtu. heheh

jueann^^ said...

amboi2..ding karam..
smpai cmtuh skali awak nk knekn saye..tp saye x ksh..
xnk bwk frozen food..huh..=)
ahaha..
wes, result ak da kuar..
hohoo~

(jauh2 pon kite ley bborak yerp)

whitesnowflakes

~*puding caramel*~ said...

hehe..jangan main2 ok..nama pun karam..adeih bgla nama sedap sikit.

huu~ amcam result?

weh aku tgh berjimat gile2 ari2 aku masak utk sorang plak tu...kita nk simpan duit pi oZ kan2???

~*puding caramel*~ said...

mie z: hehe jgn jeles... :p

~$#ef@# =)~ said...

yana blek ko lawa!!!!
huhu..

ak jelez tgk gmbo ko ngn eeqa..
ak nk p sn jgk..
huhu~