Thursday, 28 May 2009

ciskek!!!!


dialog semalam


cikgu tak ajar. pastu buku lab tak lengkap pun. tak faham langsung nak buat macam mana. pastu baru tahu kena hantar esok. tak ada playar pulak tu. isk isk~

macam mana mak nak tolong..mak pun tak boleh buat apa-apa

waaa~~ mak tak payah buat apa-apa..mak dengar aje..waaa~~

alala..okay..tenangkan perasaan. nanti pergi mintak tolong kawan-kawan buat sama-sama.

okay. nak tidurla. sedih.

tidur kejap. nanti buat dengan semangat.

selepas setengah jam. bergerak dengan tangkas meminjam playar dan menyiapkan kerja lab yang hancur dengan rakus dan pantas.

dialog hari ini

clasp ini jelik sekali

tak kisah doc. saya sudah pasrah.

ya ini jelik ya.

ya.

ciskek sungguh. 2 kali diulang jelik.

dialog tak patut hari ini

kring kring (bukan bunyi ringtone sebenar)

hello assalamualaikum.

hello ini mbak yang mahu jual tanah di rencekek itu ya?

huh? oh, ini salah nomor. saya ga jual tanah. saya jual kain je. maaf ya.

peh. talian diputuskan dan sambung buat lab. suspensi sungguh. ingat siapa. nombor misterius. jual tanah? adakah? ha ha. kayanya hamba. ada tanah di sini. nak dijual pula. hakhak.

apa pun. lab dah selesai!!!!! habis. finish. penat wei serius. apa yang patut di banggakan kepada kami sekelas. lab yang sepatutnya 6 minggu berjaya di selesesaikan dalam masa 4 minggu! salah siapa lah agaknya ya yang tak buat jadual kamu baik-baik. 2 minggu rugi! tak mengapa. sebab, dah siap. lega sangat. rasanya kalau tak, mesti semua shining, siap polish dan tak di kata jelik.

saya punya. hancur semalam. sebab wax melekat pada model. kena buat balik. semua. tapi buat laju-laju. terima kasih kepada kawan-kawan yang membantu. ada yang tak tidur semalam tengok bola MU dan Barcelona. but still tolong. mekasih a.

alhamdulillah syukur nikmat kepada Tuhan yang memberi rahmat. alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah...


suka, suka juga..exam wei. EXAM! lepas itu BALIK...lalala~

oh ya, dapat resepi no baked cheesecake yang kat atas itu dari sini : klik sini

tapi dah ubah suai..sikit. mungkin 40%. trylah!!!

dalam hidup ini kalau manual tak lengkap. dan tak tahu hala tuju. memang sesat. nak nangis. tak tahu nak buat apa dan terumbang ambing. hasilnya, adalah jelik. (macam buku cerita kanak-kanak si jelita dan si jelik ahah). jelik itu buruk. kut. terfikir juga. buku manual kita? guru kita siapa?

kaunselor matrix dulu pernah kata. walau apa pun kerja kamu buat. cerita saja pada emak. walaupun emak tak faham pun. kongsikan saja. ia buat emak rasa dia penting untuk kamu. sibuk mana pun, telefonlah. cerita apa saja. mak pasti dengar. kan?


gambar 1: wax yang diletak atas model.

gambar2: besi pada gigi palsu itu namanya clasp. kena bentuk menggunakan playar.

sebenarnya kerja-kerja ini sangat seronok. tak percaya cuba tengok kat link ni. oklah. serius. kena belajar sungguh-sungguh. sangat bimbang. takut result periksa jadi fitnah untuk kerja yang sepenuh masa itu. kalau result jelik, ayah mesti marah. mak mesti sedih. taknak!!!!! [ingatan untuk diri]

p/s: tadi terdengar dalam radio. lalat ada 4 ribu kanta di setiap matanya. lipas buleh hidup 9 hari tanpa kepala dan mati sebab kelaparan. ha ha.

p/s2: serius sangat selekeh. kawan-kawan lama mesti dah tak kenal siapa. oh, dulu pun selekeh juga. tapi tak seteruk sekarang.

20 komen disini:

BalqisR♥za said...

tahniah yana =)
for everythng la..
lama tak borak kannn..

nway, cheese?? wah!!! aku reti buat...tp bl dtg sini, aku mls..kalau kt umah, ade bahan n tools yg aku selesa nk buat..ahaks~

nway, tahniah again n good luck for ur uas..
pray for mine..
together glory~

duha said...

nak kek!
nak kek!
nak kek!

hye~

~*puding caramel*~ said...

BalqisR♥za: tq balqis.
haah wei lama gile tak borak. faculty kite jauh2 lak tu. at least kalau te pun tersermpak la gak time nk gi kelas ke kan..

eh, ko kalau bab2 cheese2 ni memang tere..ahha..resepi macaroni cheese tak bg agie kat aku..wawa sedapnye...

thanks wei..ko pun sama..ah takutnya!

~*puding caramel*~ said...

duha: buleh2~~ kek pisang yang jual kat indomat tu la musimk exam nih..ga sempat pi jatos beli bahan la..lagi2 creamcheese kena cari kat bandung. adikku, ade rezeki kakak buatkan eh? nk kek pisang?

BalQis said...

Ciskek itu nampak sedap.

Cerita pasal gigi, akak rasa mahu pasang braces. bagaimana?

Strawabeery di sana murah2 tak?

alhamdulillah syukur nikmat kepada Tuhan yang memberi rahmat. alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah...

lama tak dengar nashid ini...

Suka juga, lepas exam.. balik! wehoo....

p/s: Er, Liyana. Maafkan akak. sebenarnya nak jemput kamu terima ward di blog dan sebenarnya kamu di tag. Tak wajib tapi award tu, ambillah yer... terima kasih!

NiZaWa^^ said...

yana!
nak ciskek
nak ciskek
nak ciskek!
^^

p/s:nak balek gak!!!!!!!!!!!waa

duha said...

kek pisang?
nak
nak
nak

hehehe...

semangat~

tape2 fokus exam dlu..
dah ade mase yg tenang n senang br msk ek :D

nk duha tlg boleh jugak..

~*puding caramel*~ said...

nizawa^^: woot woot!! ehh bukan ke anda da makan ari tu? nak lagi ke? jum pi bli cream cis kat bandung. aku jumpa yang murah punya. yeah. buleh buat byk2!!!

p/s: dah berapa kali anda balik nizawa dalam thn ini..adoiyai!~~~~ dah 9 bulan i xbalik..homesicklah camni..mungkin klcc dah jadi kembar 3 sekang

~*puding caramel*~ said...

duha: ahhah!! nak tulung pun boleh je..hehe kek pisang ke murtabak pinky?

~*puding caramel*~ said...

BalQis : kak balqis, trylah buat. baru tahu sedap atau tak. ^^

nak buat braces? langkah pertama, jumpa dentist nanti dia akan classifiedkan malocclusion tu. kena jalani beberapa procedure.. simple2 procedure je. then dia akan nasihatkan buat braces atau sekadar pakai retainer. biasanya kena cabut gigi. sayangnya gigi itu. tp klu memudaratkan macam asyik tergigit buccal surface n jadi punca ulcer, takpun susah kunyah..no choice. takut nnti lagi worst. malocclusion ni biasanya akan mengakibatkan banyak side effect. lebih baik treat cepat. dah tumbuh 3rd molar ke?

strawberry murah! boleh dapat tepi jalan je. sebab orang sini suka tanam kat ats bukit.

nasyid tu segar dalam ingatan sejak kecik. tataw kenapa. tapi selalu ada dalam radio. teringat zaman kanak2

best nya balik..terfikir hmm nak buat apa ya cuti 2 bulan nanti..he he

p/s: eh, award? mekasih!!! saya buat insyaALLAH..nanti

duha said...

erk..pilihan yg sukar dibuat..

kek pisang?
murtabak?
kek pisang?
murtabak?

~*puding caramel*~ said...

duha: teeeettt~ abes masa. maafkan saya. soalan di beri kepada peserta lawan.

duha said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaa~

ok2..nk dua2..heheh

~*puding caramel*~ said...

duha: peluang anda telah tamat. tapi sebab saya baik. saya bagi can. wait and c la tomorow. pakcik pinky tu bukak kedai malam je. later w c how. one condition: kena stadi sampai abes cover suma topik baru buleh.

SRISUFI said...

Salam

thanks sudi follow saya k.

puding itu sungguh menyelerakan..i like..

mari berkawan2

duha said...

alamak..sempat ke nih?

erm..tape2,,saya cuba demi pak cik pinky dan kek pisang..

ok..bye~

saya nk blajar!

~*puding caramel*~ said...

srisufi: wsalam. no problem. erk mekasih. :) mari lah ^^

~*puding caramel*~ said...

duha: all the best!!!! cuaknya adoyaai~

BalQis said...

Oooo...

Rasanya tiada malocclusion. 3rd molar pun tiada. Cuma rasanya gigi depan, kan ada dua btg gigikan yg kat depan tu, satu tu dia cam nak overlap lg satu, camtulah..tak teruk sgt tapi rasanya semakin hari cam semakin overlap.. tu yang risau...

Pastu wisdom tooth bahagian belakang skali ni, gigi geraham terakhir itu sgt besar, makanan selalu tersekat n tergigit rahang belakang nyer mucous membrane... sakit gaklah kekadang...

Hurm, tu jelah rasanya masalahnya...
Apa pun jumpa dentist jelah dulukan? tgk camnakan?

Anyway thanx for the xplaination! really helpful, alhamdulillah..

~*puding caramel*~ said...

ooo..biasanya condition macam ni bila 3rd molar nak tumbuh then dia akan tolak gigi depan sebab tu ada overlap mana2..

ada orang yg 3rd molar x tumbuh sebab rahang terlalu kecil but sbenarnya ada kat alveolar process. ada juga yg 3rd molar tu degil nk kluar jugak smpai affect gigi2 lain, so xde choice sama ada buang molar tu atau, 1st premolar. ini yang saya predict je sebab tak nampak cemana.

no problem kak balqis, jumpa dentist nanti die tahu cemana.

glad to help..alhamdulillah..