Wednesday, 12 August 2009

opps.


kereta kak suhana sudah berada dalam perkarangan rumah. abang hulurkan kunci kereta ayah tanda arahan "tolong bawak masuk kereta ayah..please.." [bahasa isyarat] sementara dia masukkan kereta mak.

kereta mak dah masuk. kereta ayah. di mudiki oleh liyana. pusing seround kawasan perumahan dulu. baru senang nak masukkan. sampai depan pagar. masuk slow-slow. dengan yakin sekali. adjust stereng.

BUMM!!

terjerit besar dalam kereta. abang dah ready nak gelakkan. muka sinis sekali. nasran jiran sebelah rumah dah keluar rumah tengok bunyi apa. ayah pun. erk..ayah?

OMG

okay2... terlanggar kereta kak suhana. bumper terkopak. skru tercabut. kereta ayah kemek sikit. cemas gila. wuwu

esok dan hari hari seterusnya. nak masukkan kereta pun ayah pantau. clumsy. dah setahun tak bawak kereta. huwu~

ayah: yana.. dalam rumah pun boleh berlanggar. ape tbolah* sangat ni?

liyana sedih

***

okay tak sedih sangat dah. rasa bersalah. kak suhana. maaf.

***

hari ini mendelete semua lagu head banging dalam mp3 hasif. selamat tinggal paramore, the killers, 30 second to mars, dan segala lagu yang boleh mengkeraskan tiub eustachio dan boleh pecahkan tympanic membrane dalam telinga.

letak satu folder refreshing soul.

lagu nak bunuh diri. haih. dengarlah lagu-lagu membina sama. sorry sif.

p/s: hari ini hasif balik dari balik pulau. heh. terkejut dengar mp3 dia tadi. tihihi dah agak dah muka dia cemana.

4 komen disini:

dolat said...

hahaha...ding! aku pon penah!!!
da la bawak kete otomatik T_T . sodih den.tp xde la sampai bumper tercabut skru terkopak. cuma tu kereta baru dan bumper die calar sket..(aku sorang je cakap sikit, orang lain sume buat muke tekejut cam kemek satu kete,cis!)
aku terlanggar tiang mase parking kat shopping complex. hahhaha..gelak plak.gile ah.(aku fail parking ujian memandu) ---> menghabiskan duit makbapak kene amek test 2x..
thihihi

~*puding caramel*~ said...

wuhu~ kira aku ok sikit la sebab bawak kete manual..memang xboleh belah a..cemana nak jalan2 camni..kepercayaan ibu bapa sudah merudum jatuh..xle nk pinjam kete..nk kete sendiri..xmampu lagi.. T___T

heh periksa ujian memandu..ak berlatih bersungguh2 supaya xrepeat sebab nnti kena baya banyak..sibbaik..alhamdulillah...

dolat said...

kereta kat umah aku ade 3. tapi semua otomatik. aku nak blaja besungguh cmne.... kire aku terer jugak la kan. blaja time kelas memandu je. wiwit

puding caramel said...

terel2
aku kagum ngan ko lat