Tuesday, 16 December 2008

tiada tajuk untuk ini

tetiba aku rindu izza dan fatin. fatin pergi melancong ke jogja. izza pula ke malaysia.waah. teringat ketika aku sediakan bekalan untuk fatin, teringat masa aku buat breakfast untuk adik-adik dirumah. perasaan yang sama. aku lihat fatin meninggalkan perkarangan rumah mengingatkan aku kepada izzati masa setiap pagi dia ke sekolah. dia salam dan aku cium pipinya. sambil berpesan;

"jangan pandang orang lalu lalang kat luar kelas tau! pandang cikgu je. kalau ade orang hensem pun jangan pandang. belajar rajin-rajin."

waahh rindu kepada adik-adik pulak....

message diterima : ....jangan lupa makan breakfast tau! [ayat di depannya tak perlu disiar]

daripada fatin. hoh! tiap pagi pasti aku ke biliknya mengadu lapar. huhu~ kau ini.

teringat pulang dari bandung aku tertidur atas bahu izza. pasti lenguh kan? aku memang senang tertidur di mana saja kalau penat.

kontroversi aku tulis "thanks for lending me your shoulder to sleep semalam" kat ym status..cewah! takde maknenye. penat gile shopping dengan kau seyh...banyak betul tenaga kau ini izza...

cepatlah pulang kalian.

bila berseorangan, cukup senang untuk diri ini dibelenggu perasaan. syuh2~ wahai hati..duduk diam-diam boleh tak?

7 komen disini:

Nini Marini said...

Liyana..

betul sgt2,bila duduk seorang2 ni,sgt menduga iman.kita hanya bergantung pada hubungan kita dgn Allah.takde siapa nak ingatkan. saya dah lama rasa terseksa mcmni. tapi insyaAllah, saya doakan ada junior yang akan datang sini tahun dpan. hopefully..

Awak,saya ade pernah dengar satu hadis yang bunyinya mcm, kalau kita duduk seorang,kita sgt dekat dgn syaitan.tapi bila duduk berdua,semakin jauh,duduk bertiga,lagi semakin jauh dari syaitan.

Cepat2lah adik2 tu balik yea.kesian awak..=)

NiZwA^^ said...

yana..^^
no sweat!^^
insyaAllah ak blek ahad nie..
take care tau korank!
hehe ak dok umah msk mcm2..
mknan byk lak jadi nyer..
hehe tq for u for teaching me!

~*puding caramel*~ said...

nini: thanks. hehe itula pasal. patut la hati ni sangat nakal sekang..huhu

izza: wiwit~ ko masak? what did i teach u? xde ape pon..anyway, jg diri bebaik. balik cepat. kalkulator aku ilang. mungkinkah repa ambik?huaa!!~ aku sedey sbb tu kalkulator spm...isk

jueann said...

yana
sweet nye ko rndu ak
ahaha..
calculator ko slmt d tgn kakak itu
die da pon beri pade ak..

btw,jogja was nice
surabaya quite adventerous..

cpt la balek..
ley kite tuka citer
n breakfast same2..

cewahh..cik izza msk ape tuh?
bwk blk sket tuk cik jueann nih
heheh

~*puding caramel*~ said...

jueanne: hehe..makasih dgn ole2 itu..saya suka sgt..nk ikan masin?

NiZwA^^ said...

hi!
alhamdulillah sya telah slamat pulang..
tapi kini yana pula yg mau m'ninggalkn sya..
maaf cik jueann sya xdpt bagi kamu sket coz dh abis dmkn..hehe(mmg sedap mskan sya!^^)

~*puding caramel*~ said...

pewasan kamu ini cik nizwa. tp bgs gak. masakkan utk seisi rumah kuning k!

ayam dlm fridge tu masak la buat ape2. pastu bawang n potato kat dapo tu masak je pape. sup potato ke, wedges ke, sambal ke. o ya.. ade bwng yg da potong kat dapo, gne.

yeah. aku risau. kang terbiar je xgune. kamu org ni..